Lépjen be

Árértesítés hozzáadása

Új ÁrRobot létrehozása

+ -

Új ÁrRobot létrehozása

Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

1 unciás Dél-Afrikai Krugerrand aranyérme, korábbi évjáratok

Ha tartós és jól ismert, páratlan likviditású befektetési aranyérmét keres, amely alacsony prémiummal kapható a globális arany ... bővebben
Vétel
1-4 691 182 ft
5-9 691 182 ft
10+ 691 182 ft

Bevezetés

Ha tartós és jól ismert, páratlan likviditású befektetési aranyérmét keres, amely alacsony prémiummal kapható a globális arany árakkal szemben, akkor a dél-afrikai Krugerrand a nyerő választás. A Dél-afrikai Pénzverde által, először 1967-ben kiadott Krugerrand híressé vált, mint az első érme, amely pontosan egy uncia aranyat tartalmaz. A mai napig a befektetők mintegy 48 millió uncia finom aranyat vásároltak, több mint 60 millió érmében, amivel a Krugerrand lett a 21. század legnépszerűbb és legaktívabban forgalmazott aranyérme. Azáltal, hogy egy Krugerrand aranyérme tulajdonosa lesz, garanciát nyer arra, hogy a nemesfém-kereskedők, pénzügyi intézmények és befektetők egyaránt nemzetközileg is elfogadják az adott terméket.

Miért ezt válassza?

 • A Krugerrand aranyérmék igen likvidek. Ez abból fakad, hogy az érmekereskedők, befektetők és bankok is világszerte elismerik. A Krugerrand aranyérméknek mindig van helyük a piacon.
 • A Krugerrand érme követi az arany árát. A Krugerrand-érmék értékét elsősorban azok finom aranytartalma határozza meg, amely az arany globális árához kapcsolódik.
 • A Krugerrand érme valódi pénz. A Krugerrand aranyérmék törvényes fizetőeszközök Dél-Afrikában, és ilyen formában az egész világon elfogadják őket.
 • A Krugerrand aranyérmék tartósak. 91,67% -os tisztaságú koronaarany ötvözetből (22 karát) verik. Az ötvözet többi része rézt tartalmaz, amely megerősíti az érmék felületét és növeli az érme tartósságát, alkalmassá téve ezt a kesztyű nélküli kezelésre.
 • A Krugerrand-érmék igazi megtakarításnak felelnek meg. A Krugerrand ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a törvényes fizetőeszköz fizikai aranyérméinek biztonságát és stabilitását.
 • A Krugerrand aranyérmék kiválóak portfóliója diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja miatt a többi pénzügyi eszközzel, portfólió fedezetként szolgál a piaci kockázatok ellen.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  720 833 ft
 • Visszavásárlási ár
  691 182 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  29 651 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 124.82% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 281 170 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 740 781 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 691 182 HUF/oz.

Történelem

A Krugerrand-nek nincs névértéke az érme egyik oldalán sem. Ennek a szokatlan döntésnek az volt az oka, hogy a Krugerrand kifejezze értékét azáltal, hogy finom-arany tartalmát, amelyet az érme hátoldalán látható, az arany világpiaci árához kössenek.

A Dél-Afrikai aranybányászat által létrehozott Krugerrand aranyérme

Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet a 20. század közepén, és csaknem 50% -kal járult hozzá az éves globális bányakínálathoz. Ennek a bőséges aranykészletnek könnyebb értékesítése érdekében a dél-afrikai aranybányászat ötlete egy olyan forgalomban lévő aranyérme kifejlesztése volt, amely kizárólag a dél-afrikai bányák aranyát tartalmazná. Az ötletet a dél-afrikai központi bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a törvényes fizetőeszköz Krugerrand aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a hetvenes évek elején verte meg a dél-afrikai pénzverde, amely a Dél-afrikai Köztársaság által valaha kibocsátott legsikeresebb aranyérmének bizonyul.

A Krugerrand aranyérmék Paul Kruger elnököt ábrázolják

A Krugerrand aranyérme előlapján Stephanus Johannes Paulus Kruger, a Transvaal Köztársaság volt elnöke látható. Kruger nemzetközi hírnévre tett szert a 19. század végén a brit erőkkel szembeni búr-ellenállás vezetőjeként. A búrok, döntően holland nyelvű, Európából érkezett, Dél-Afrikában élő telepesek, akik belefáradtak abba, hogy a Brit Birodalom uralja őket, úgy döntöttek, hogy Transvaal néven saját független országot hoznak létre. Paulus Kruger, aki szintén a búrok leszármazottja volt, vezető figurává válik abban a búr törekvésben, hogy önálló nemzetté váljon a britek ellenőrzése alatt álló Dél-Afrika területén.

Kruger egyszerű háttérből származott; 1825-ben egy dél-afrikai farmon született, nem volt semmilyen formális végzettsége, bár a vadászatban és lovaglásban való jártassága kedvező volt a transzvalai hadseregben végzett katonai szolgálata során. A hadsereg soraiban meglehetősen gyorsan haladt előre, és a 40-es évei elején már a transzvalai erők főparancsnokává léptették elő. Kruger képességei túlmutattak a katona létén, hiszen ő remek diplomata is volt. 1877-ben, amikor a búrok először csaptak össze Nagy-Britannia ellen, Kruger diplomáciai eszközökkel biztosította a búrok győzelmét. Ez növelte népszerűségét, és ennek eredményeként a három évvel későbbi általános választásokon a Transvaal Köztársaság elnökévé választották.

A Dél-Afrikai Krugerrand a föld leggazdagabb aranybetétéről származó aranyat tartalmazza

Sajnos a búrok és a britek közötti béke nem tartott sokáig, mivel a Transvaal Köztársaság területén belül a Witwatersrand nevű részen nagy aranybetéteket találtak. A Witwatersrand régió a mai napig a föld leggazdagabb aranykészleteinek ad otthont; úgy gondolják, hogy a földön valaha bányászott arany majdnem 45% -a ebből a gazdag dél-afrikai aranyrégióból származik. A britek, akik elhatározták, hogy biztosítani akarják e hatalmas gazdagság feletti uralmat, hatalmas erőket küldtek - egyes becslések szerint több mint 400 000 embert - hogy harcoljanak a búrok ellen. A búrok, akiket a brit haderő nagy számban meghaladott, elvesztették a háborút, és a Transvaal 1902-ben visszaszívódott a Brit Birodalomba. Kruger elnök, akinek sikerült Európába menekülnie, soha többé nem tette be a lábát Afrikába. 1904 július 14-én halt meg (Svájcban, száműzetésben).

A 20. század közepén Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet, amely közel 50% -kal járult hozzá az éves globális bányászati ellátáshoz. A bőséges aranykészlet könnyebb eladása érdekében a dél-afrikai aranybányászati ipar kifejlesztett egy olyan cirkulációs arany-érmét, amely kizárólag a dél-afrikai bányákból származó aranyat tartalmazta. Az elképzelést a Dél-afrikai Központi Bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a legális “Krugerrand” aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a 70-es évek elején verte fel a dél-afrikai pénzverde, és máig is ez bizonyul a legsikeresebb aranyérmének, amelyet a Dél-afrikai Köztársaság valaha is kibocsátott.

Termék tömege grammban
33.95576
Arany tömeg grammban
31.10347
Tisztaság
916.7
Arany tömeg troy unciában
1
Átmérő
32.7
Vastagság
-
Névérték leírás
1 uncia arany
Gyártó:
A Dél-Afrikai Pénzverde, Dél-Afrika

Előlap

Az előlap a Dél-afrikai Köztársaság volt elnökét, Paul Krugert ábrázolja. Képét a „Sud - Afrika” és a „South Africa” szöveg veszi körül, az ország neve két anyanyelvén, afrikán és angol nyelven.

Hátlap

A hátlapon egy dél-afrikai gazella (springbok) látható. A gazella fölött található a „KRUGERRAND” szöveg. Az állat alatt található a „FYNGOUD” felirat, amely fordításban „finom arany”-at jelent, és az érme súlya is látható. Az érme közepén található a pénzverés éve, az év első két alakja látható a gazella bal oldalán, az utolsó két szám pedig a jobb oldalán.

A termék értéke
A kockázat, amennyiben befektetésén azonnal túlad

Postacsomag

A fizetés kézhezvétele után 24 órán belül elküldjük megrendelését, és nyomkövetési számot kap a Magyar Postától.

A csomagok szállítási ideje kb. 1-3 munkanap.

Felhívjuk figyelmét, hogy minden megrendelést (kivéve, ha a Tavex-szel másképp állapodtak meg) hazaszállítás NÉLKÜL küldjük, ezért megrendelését a helyi postán vagy megjelölt kézbesítési pontnál kell átvennie.

Személyes átvétel: A megrendelt termékeket személyesen is átveheti budapesti üzletünkben. Amint megkapjuk befizetését, e-mailben és telefonon is felvesszük Önnel a kapcsolatot, majd ezek után személyesen felveheti rendelését.

Biztosítás

Csomagját (érték-nyilatkozattal ellátott) biztosított értékű csomagként küldjük a Magyar Postával. Amennyiben csomagja váratlanul eltűnne vagy megsérülne a szállítás során, a Tavex újra elküldi megrendelését, vagy visszatéríti a befizetést. A biztosítás addig érvényes, amíg át nem veszi csomagját.

Csomagolás

Megrendelését védett csomagolással burkoljuk, és diszkrét, jelöletlen borítékban küldjük el.

Nyomkövetés

Amint a rendelése be lett csomagolva, a nyomkövetési számot elküldjük az e-mail címére. A Magyar Posta weboldalán követheti a csomag aktuális helyzetét, valamint annak életútjáról tájékozódhat.

Késések / bizonyos cikkek nincsenek készleten

Ha a csomagját a vártnál később küldjük el, vagy ha egy adott termék nincs raktáron (esetleg ideiglenesen elfogyott), telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatást adunk rendelésének várható szállítási idejéről.

Szállítási költségek

Az alábbi árak a magyarországi szállításokra vonatkoznak. Külföldre történő szállítás esetén kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a +36 11 22 33 44 telefonszámon vagy a tavex@tavex.hu e-mail címen.

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ összes nagy érmegyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

Alacsony árak

Több mint 30 év tapasztalattal háta mögött, a Tavex képes a legjobb piaci árakat kínálni. A Tavex-nél maximalizálhatja befektetésének megtérülését az alacsony árréseknek és feláraknak köszönhetően.

A termék nincs raktáron

Ez a termék jelenleg nincs raktáron, így most előrendelheti.

Tavex ID

Hozzon létre egy ingyenes és biztonságos Tavex azonosítót a demo és a live portfólió kezeléséhez, a befektetési árak és egyebek eléréséhez.

Tavex ID létrehozása
Tavex ID

Hozzon létre egy ingyenes és biztonságos Tavex azonosítót a demo és a live portfólió kezeléséhez, a befektetési árak és egyebek eléréséhez.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.