Árértesítés hozzáadása

Hogyan lehet aranyba befektetni?

Bár az aranyat ma már nem használják pénzként, mint egykor, mégis igen vonzó befektetés. Miért? Mivel az arany mindig korlátozott mennyiségben van kínálatban – ellentétben a devizákkal és más befektetési tárgyakkal. Az aranybánya sebessége és költsége azt jelzi, hogy szinte mindig nagyobb mennyiségű valuta folyik az egyre kisebb mennyiségű aranyért.

Ennek a kis aranymennyiségnek köszönhetően a világon az arany évszázadok óta megőrizte vásárlóerejét. Népszerűen mondják például, hogy egy 1 unciás arannyal finom tógát és egy pár szandált vásárolhatott az ókori Görögországban is, pontosan, minta ahogy ma is elegáns öltönyt és cipőt vásárolhat ugyanazzal a mennyiséggel.

Emellett, az aranyba történő befektetés jó módja annak, hogy megkímélje magát egy lehetséges infláció negatív hatásaitól.

Szóval, hogyan is léphet be az aranypiacra hétköznapi emberként? Először is, fizikai arany vásárlásával, aranyrudak és aranyérmék formájában.

Mielőtt azonban elkezdené a vásárlást, érdemes többet megtudnia a piacról. Olvassa el cikkünket, hogy többet megtudjon arról, hogyan kezdje el az aranyba való befektetését.

A befektetési arany lehetőségei

· Aranyrúd

Ez az egyik legnépszerűbb módszer az arany megszerzésére. Amikor az emberek többsége az aranyrudakra gondol, többnyire nehéz és tömény aranyból készült dolgokra gondolnak.

Az aranyfém azonban bármilyen befektetési aranyat jelent, amelyet a tisztaság és a súly szerint ellenőriztek és tanúsítottak. Ide tartoznak az aranyrudak, aranyérmek, aranylapok stb.

A legtöbb esetben a veretlen arany a rúd formájában van. Aranyrudak vásárlásakor ajánlott megtalálni az egyensúlyt a rudak mérete és száma között. Például, ha 1 kg aranyat szeretne vásárolni, akkor tanácsos lehet ezeket kisebb darabokra osztani, ahelyett, hogy csak egy darab 1 kg-os aranyrúd lenne. Sokkal nehezebb egy darab nagy súlyú és értékű aranyrudat eladni. Ha szüksége van egy kis gyors készpénzre, akkor nem csak a rúd 10% -át tudja eladni. Ezért érdemes befektetni kisebb rudakba, lapokba és érmékbe is, mivel azok likvidebbek és könnyebben félretehetők.

· Aranyérmék

Az aranyérméket világszerte bocsátják ki államok, és jellemzően magánértékesítők vásárolják, a haszonkulcs a valós értékük 4–7% -a.

Az aranyérmékbe történő befektetés előnyei:

Könnyebb ellenőrizni az aranyérmék hitelességét egyebek mellett. az érme hangjának meghallgatásával.
Az aranyérmék kisebb méretűek, így kényelmesebbé teszik a fizikai aranyba történő befektetést.
Sok elismert kereskedő értékesít aranyat.

Kezdőként elsősorban az érmékre kell összpontosítania, mint például az Amerikai Sas, az Ausztrál Kenguru, az Osztrák Bécsi Filharmonikusok, a Kanadai Juharlevél és a Dél-Afrikai Krugerrand.

· Saját részvényeim

A bányavállalatokba is befektethet, mint az arany befektetésének közvetett formája. Ez olyan alapok, ETF-ek vagy részvények vásárlásával történik, amelyek az aranyat bányászó vállalatokra összpontosítanak.

Világszerte multinacionális bányavállalatok működnek. Ezért fontos a részvényvásárlás során több különböző dologra gondolni. Mivel ez időigényes lehetőség, nem minden befektető számára reális.

Ez a lehetőség azonban összehasonlítható a fizikai arany birtoklásával.

Hogyan lehet aranyat vásárolni?

Magától értetődik, hogy nem lehet csak úgy elmenni bármelyik boltba aranyat vásárolni. Vannak olyan weboldalak, ahol aranyat lehet vásárolni. Egyes oldalak közvetlenül értékesítenek érméket, míg mások inkább valamilyen platformot kínálnak a befektetők számára. Természetesen mindkét platformnak vannak előnyei és hátrányai, a Tavexnél valódi aranyat akarunk adni ügyfeleinknek.

Mint minden befektetésnél, az aranyérmék vagy aranyrudak vásárlása előtt is meg kell tennie a házi feladatát, mivel egyes oldalak/értekesítők jó hírűek, míg mások nem.

Konklúzió

Ami az aranyba történő befektetést illeti, fontos, hogy tudjon, mi a célja a befektetésnek. Ha gyorsan szeretne sok pénzt keresni, akkor a fizikai arany nem a legmegfelelőbb megoldás. Ha viszont vagyont akar biztosítani, vagy fedezni más befektetéseit, akkor a fizikai arany jó ötlet.

Ha úgy dönt, hogy belekezd az aranyba befektetni a pénzét, akkor beszélhet velünk – útmutatást adunk a különböző termékek és a piachoz való hozzáállásunk révén – és természetesen örömmel adunk további tanácsokat útközben.