Árértesítés hozzáadása

Arany és ezüst árlista

Új ÁrRobot létrehozása

+ -

Új ÁrRobot létrehozása

Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

Arany és ezüst árlista

Az árak frissítve 2 perccel ezelőtt
Megsérült a termék, mégis eladhatom?

Ha megsérült a termék, akkor sem kell aggódnia. A Tavex sérült arany- és ezüst termékeket is vásárol. A sérült érmék és rudak felvásárlásakor azonban fontos a sérülés mértéke, ugyanis ez nagyban befolyásolja a termék végleges árát. A megrongálódott vagy hibás áruk és a hibátlan állapotú rudak és érmék ára eltérő. Magától érthető, hogy a sérült termék ára valamivel alacsonyabb az új termékénél. Kizárólag az ékszerek esetében nem számít, ha a termék sérült. Az ékszereket minden esetben a törtarany felvásárlási ára szerint vásároljuk fel. 

A Tavex vevőként és eladóként egyaránt jelen van a piacon. Így a termékek vásárlásakor bizonyos minőségi követelményeink vannak. A termékeinket maximális minőségben szeretnénk tovább értékesíteni a vásárlóinknak. Ezért fenntartjuk a jogot, hogy a webáruházunkban megadott vétélárnál alacsonyabb árral vásároljunk vissza a termék(ek)et, ha esetleg valamilyen minőségi hibát találunk.

Megsérült a termék
PAMP Fortuna eredeti csomagolásban

Az adott termék oldalán mindig látja azt az árat is, amelyet a Tavex a hibátlan állapotú termékért kínál. A Tavex mindig feltűnteti a termék vételárát és az eladási árát is. Pl. a 100 grammos PAMP Fortuna aranyrudat zárt műanyag csomagolásban értekesítik. Ha az eredeti csomagolás sérült vagy a terméket kivették a csomagolásból, akkor a vételár is változik. Ebben az esetben a Tavex már nem tudja a termék oldalán megjelenő vételárral megvásárolni a terméket. A termékek károsodásának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy az érméket mindig az eredeti műanyag kapszulákban tartsa. A rudak és érmék eredeti csomagolását ne törje fel!

Tehát ha megsérült a termék, ugyanúgy el lehet ezt hozni hozzánk és mi teszünk Önnek egy árajánlatot.          
Fizethet valaki más a rendelésemért?

Az ügyfélnek, a fizetőnek és a címzettnek mindig ugyanannak a személynek kell lennie. Ez független attól, hogy banki átutalással, bankkártyával vagy készpénzben fizet. Fizetési feltételeinkről ITT olvashat részletesen.

Vásárolhatok aranyat vagy ezüstöt a Tavex-tól utánvéttel?

Jelenleg sajnos a vásárlás utánvéttel nem lehetséges. Ez azt jelenti, hogy előre ki kell fizetnie a termékek vételárát átutalással, és csak ezután tudjuk a csomagot elküldeni Önnek. A készpénzes vásárlást úgy tudjuk lebonyolítani, ha befárad az irodánkba és ott kifizeti a megrendelt termékeket. Ezután a termékeket személyesen átveheti az irodánkban. Vagy futárral biztonságosan akár el is szállíthatjuk a termékeket az Ön által megadott címre. Így Önnek nem kell az értékes csomagot magával vinni.  

Minden tőlünk érkező szállítás biztosított és nyomon követhető. Csomagja összekészítése után azt átadjuk a szerződött futárszolgálati partnerünknek. Erről Önt egy külön e-mailben értesítjük, valamint a csomagját nyomon követheti a partnerünk online rendszerében a tőlünk kapott csomagszám beírása után. Így akárhonnan akármikor ellenőrizheti, merre jár éppen a küldeménye.

A szállítópartnerünk futárai személyesen Önnek kézbesítik a csomagot. A futárcég felveszi Önnel a kapcsolatot a csomag átvételi időpont egyesztetése céljából. Így akár módosítani is tudja az időpontot, ha ez esetleg nem felelne meg Önnek. A csomagot általában egy munkanapon belül megkapja, miután megérkezett hozzánk az átutalás. A szállítmány átvételekor a futárnak be kell mutatni érvényes személyi okmányt. Az lehet személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély.

A csomag szállításakor a felelősség csak akkor ruházódik át akkor Önre, miután aláírta a futárnál a küldemény átvételről szóló dokumentumot és megkapja a csomagot. 

Annak ellenére, hogy a vásárlás utánvéttel egyelőre még nem lehetséges, mindent megteszünk, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban tudjuk lebonyolítani a tranzakciót. Szállítási és biztosítási feltételekről ITT olvashat bővebben. Hívjon minket vagy írjon nekünk, ha bármilyen kérdése akad a fizetéssel vagy szállítással kapcsolatban.

 

Hogyan mérik a nemesfémek súlyát és tisztaságát?

A nemesfémek súlya és tisztasága kérdése szinte mindenkiben felmerülhet, aki szeretné ezekbe fektetni a pénzét. Pontosan hogyan mérik a nemesfémek súlyát és tisztaságát?

Gramm és uncia

Az arany és az ezüst súlyát gyakran kilogrammban vagy grammban adják. A nemesfémek hivatalos mértékegysége viszont a troy uncia. Egy troy uncia (oz) egyenlő 31,1034768 gramm-mal. A „troy” szót gyakran el is hagyják és emiatt könnyű összekeverni az angol unciával. Az angol uncia viszont valamivel kevesebb – 28,34 gramm. Korábban többféle uncia egység volt használatban. Ezek közül a troy uncia maradt fenn.

1-unciás kanadai juharlevél érem

Az arany és az ezüst tisztaságát finomságban mérik. Az ezredrészekben jelzi a nemesfémek tisztaságát. A korszerű finomítási eljárásokkal már 999,9 ezrelék – vagyis „négy kilences” tisztaság is elérhető. Például egy 1 oz kanadai juharlevél aranyérme finomsága 0,9999, ami azt jelenti, hogy az érme 99,99% tisztaságú arany. Ezért az érme súlya valójában 31,1065875 gramm. Vagyis 31,1065875 x 0,9999 = 31,1034768 – 1 oz 100% tiszta arany.

Ennél tisztább aranyat nem is érdemes előállítani. Mert jóval több lenne a tisztaság növelésére fordított költség, mint maga a kinyert aranytöbblet.

Bizonyos aranyérméket a színarany mellett egyéb anyaggal (pl. réz vagy ezüst) is ötvöznek. Ilyenkor az érme bruttó súlya meghaladja az egy unciát. A színaranytartalma azonban továbbá is 31,103 gramm marad. Itt a dél-afrikai Krugerrand 1-unciás aranyérme a megfelelő példa. A bruttó tömege 33,93 gramm, a finomsága pedig 916,7. Ez megegyezik a 91,67%-os tisztasággal. Vagyis a számok nyelvén 33,93 x 0,9167 = 31,1034768, ezáltal 1 oz 100% tiszta arany.

Karát

A finomság mellett az arany tisztaságának másik hagyományos mértékegysége a karát (K). A legmagasabb karátszám 24. Ez legalább 99,9% tiszta arany. Az Európában kapható ékszerek többségének tisztasága 14 vagy 18 karát. Ez átszámolva 14/24 = 58,3% vagy 18/24 = 75% tiszta arany.

A karátot gyakran használják az ékszerek tisztaságának leírására. A befektetési arany szempontjából viszont a finomság előnyösebb, de gyakran használják ezt az ékszerek esetében is.

A fent leírtak miatt a nemesfémek súlya és tisztasága megállápítása nem mindig bizonyul könnyű feladatnak, mivel többféle mértekegység és rendszer van jelenleg is használatban.

Honnan tudhatok meg többet a nemesfémekről?

Ha valaki aranyba vagy ezüstbe szeretné fektetni a vagyona egy részét, biztos felmerül a következő kérdés is: honnan tudhat meg többet a nemesfémekről?

A Tavex rendszeresen megosztja a befektetési arannyal és ezüsttel kapcsolatos híreket és cikkeket. Érdemes tehát emiatt is követni a honlapunkat.

A Tavex dán részlege gyakran részt vesz a Dán Részvényesek Egyesületének ún. Befektetők Napján is, ahol rengeteg érdekes előadással várják a résztvevőket.

A 2018. évi márciusi Befektetők Napja alkalmából Krassimir Petrov bolgár professzor előadást tartott a befektetési aranyról. Ez az előadás Petrov professzor Youtube csatornáján is elérhető az alábbi linken keresztül. Elnézést kérünk a nem teljesen optimális videó-minőségért, azonban az előadás tartalmának a minőségére nagyon büszkék vagyunk.

Nézze meg az alábbi 25 perces bemutatót, és váljon bölcsebbé a befektetési arany terén:

Fizetési lehetőségek

A fizetési lehetőségek a vásárlási és a szállítási módok függvényében változnak.

A Tavex ügyfeleinek két lehetősége nyílik arra, hogyan szeretnének befektetési aranyat és/vagy ezüstöt vásárolni. Először is a termékeket megrendelheti a webáruházunkban, illetve meglátogathatja a budapesti irodánkat, ahol személyesen kifizetheti és átveheti a termékeket. Az irodánkban való átvételhez mindenképpen időpont egyeztetés szükséges. Az általános szerződési feltételeink szerint a fizetőnek és a kedvezményezettnek mindig ugyanannak a személynek kell lennie. Ez vonatkozik mind a webáráházunkban, mind az irodánkban történő vásárlásra.

Fizetési lehetőségek online rendelés esetén

A webáruházunkban banki átutalást valamint készpénzes fizetést fogadunk el.

A. Banki átutalással történő fizetés.

Miután a webáruházunkban leadta a rendelését, kapni fog tőlünk egy automatikus e-mailt. Ebben elküldjük Önnek a pontos fizetési részleteket tartalmazó árajánlatot. Az ajánlat egyebek mellett a banki átutaláshoz szükséges adatokat is tartalmazza. Kérjük, ne felejtse el a közleményben megadni az árajánlat számát (általában egy négyjegyű szám)!

Ha átutalással fizet, kérjük, a következőket mindenképpen figyelembe venni:

 • Az utalás átfutási idejeAz átfutási idő akár 1-3 munkanap is lehet banktól függően.
 • Az utalási limitek és díjak – A Tavexnél nincs maximum vagy minimum utalási összeg, és nem számítjuk fel semmilyen tranzakciós díjat.
 • Fizetés devizában. Ha más pénznemben kívánja átutalni a vásárlás végösszegét, pl. EUR, USD, GBP, PLN, RON, BGN, DKK, SEK vagy NOK, kérjük előtte vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 20 225 1515 telefonszámon vagy az e-mail címünkön.

B. Fizetés bankkártyával (jelenleg NEM elérhető)

Fizetési lehetőségek
Fizetés bankkártyával

Fizetési lehetőségek az irodánkban

Előzetes egyeztetés után az irodánkban is le lehet bonyolítani az üzletet. Fizetési lehetőségek az irodánkban a következők: készpénz, banki átutalás.

Készpénz:

Irodánkban fizethet készpénzben is, azonban ebben az esetben mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából! Továbbá tájékoztatjuk, hogy készpénzes fizetés esetén az árfolyam változása miatt, a webshopunkban leadott rendelés pontos összegét nem tudjuk garantálni. Elérhetőségeinket itt találja.

A készpénzes fizetés fokozott átvilágítás tárgyát képezheti. Érvényes személyigazolványt és a pénzeszközök eredetével kapcsolatos dokumentáció másolatát is elkérhetjük Öntől.

Banki átutalás:

Az irodánkban lebonyolított tranzakciókra, így a banki átutalással történő fizetésre is ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint a webáruházunkon keresztül elküldött megrendelésekre.

Bankszámláink:

Gránit Bank: 12100011-10614415

IBAN: HU15121000111061441500000000

Magnet Bank: 16200010-10122194

IBAN: HU85162000101012219400000000

Pénzmosás elleni előírások

A bankokhoz hasonlóan nekünk is pénzmosás megelőzési rendszert kell működtetnünk és bizonyos belső szabályzatokat alkalmaznunk. A magyar törvények értelmében kérnünk kell vásárlóinktól az érvényes személyazonosság igazolásra alkalmas okmányt és egy bizonyos összeghatár felett a pénz eredetére vonatkozó dokumentáció másolatát. Ezzel kapcsolatos bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén.

Olvasson el mindent
Kapcsolat

Hívjon: +36 20 225 1515

Írjon: tavex@tavex.hu

Itt talál meg minket