Árértesítés hozzáadása

Arany és ezüst árlista

Új ÁrRobot létrehozása

+ -

Új ÁrRobot létrehozása

Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

Arany és ezüst árlista

Az árak frissítve 4 perccel ezelőtt
Megsérült a termék, mégis eladhatom?

Ha megsérült a termék, akkor sem kell aggódnia. A Tavex sérült arany- és ezüst termékeket is vásárol. A sérült érmék és rudak felvásárlásakor azonban fontos a sérülés mértéke, ugyanis ez nagyban befolyásolja a termék végleges árát. A megrongálódott vagy hibás áruk és a hibátlan állapotú rudak és érmék ára eltérő. Magától érthető, hogy a sérült termék ára valamivel alacsonyabb az új termékénél. Kizárólag az ékszerek esetében nem számít, ha a termék sérült. Az ékszereket minden esetben a törtarany felvásárlási ára szerint vásároljuk fel. 

A Tavex vevőként és eladóként egyaránt jelen van a piacon. Így a termékek vásárlásakor bizonyos minőségi követelményeink vannak. A termékeinket maximális minőségben szeretnénk tovább értékesíteni a vásárlóinknak. Ezért fenntartjuk a jogot, hogy a webáruházunkban megadott vétélárnál alacsonyabb árral vásároljunk vissza a termék(ek)et, ha esetleg valamilyen minőségi hibát találunk.

Megsérült a termék
PAMP Fortuna eredeti csomagolásban

Az adott termék oldalán mindig látja azt az árat is, amelyet a Tavex a hibátlan állapotú termékért kínál. A Tavex mindig feltűnteti a termék vételárát és az eladási árát is. Pl. a 100 grammos PAMP Fortuna aranyrudat zárt műanyag csomagolásban értekesítik. Ha az eredeti csomagolás sérült vagy a terméket kivették a csomagolásból, akkor a vételár is változik. Ebben az esetben a Tavex már nem tudja a termék oldalán megjelenő vételárral megvásárolni a terméket. A termékek károsodásának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy az érméket mindig az eredeti műanyag kapszulákban tartsa. A rudak és érmék eredeti csomagolását ne törje fel!

Tehát ha megsérült a termék, ugyanúgy el lehet ezt hozni hozzánk és mi teszünk Önnek egy árajánlatot.          
Hogyan adjunk el aranyat és ezüstöt a Tavex-nak?
Törtarany

Arany és ezüst felvásárlás

Az arany és ezüst felvásárlás is a Tavex tevékenységei közé tartozik. Ha el szeretne adni az arany vagy az ezüst termékeit, mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot! Előre megbeszélt időpontban elhozhatja a budapesti irodánkba az eladásra szánt tárgyakat. Legyen szó befektetési termékekről vagy a törtaranyról/ezüstről. Helyben, a termékeket megvizsgálva meg tudjuk beszélni az eladás feltételeit. Egyelőre csak a banki átutalással tudjuk kifizetni a vételárát. Ehhez el kell hoznia a lakcímkártyáját és egy érvényes fényképes igazolványt. Ez lehet útlevél, személyi igazolvány vagy jogosítvány is. Nagyobb mennyiség eladáskor külön egyeztetés szükséges lehet.

A befektetési aranyat postai úton is lehet küldeni. A csomag elküldése előtt vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket! A termékeket gondosan csomagolja be, hogy ezek a szállítás közben ne sérüljenek meg. A küldeményt értéknyilvánított csomagként kell elküldeni a címünkre. Mindenképpen csatolja hozzá az elérhetőségeit és a számlaszámát. Ezenkívül szükségünk van a lakcímkártyájára és egy érvényes fényképes igazolvány másolatára is. Ez lehet személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány. Miután megkaptuk a csomagot, kapni fog tőlünk egy ajánlatot az aktuális aranyár alapján. Ha nem kívánja elfogadni az ajánlatunkat, a csomagot az Ön költségére visszaküldjük.

A Tavex fenntartja a jogot a végleges vásárlás előtt szükség esetén elvégzendő arany tesztelésére. Egy aranyrúd esetén ez lehet például ennek bevágása a tartalma ellenőrzése céljából. Az érmék esetében azok lemérésére vagy másmilyen vizsgálatra kerülhet sor.

Törtarany és -ezüst (ékszerek, evőeszközök, fogarany stb.)

Ha törtaranyat vagy/és -ezüstöt szeretne eladni, vegye fel a kapcsolatot budapesti irodánkkal! Érdemes tőlünk árajánlatot kérni, ha el szeretné adni a sérült vagy megunt ékszereit vagy más feleslegessé vált arany vagy ezüst tárgyait. Az ékszereit viszont ne küldje el postán. Mindenképpen hozzon magával egy már fent említett érvényes igazolványt és lakcímkártyát. Nagyobb mennyiségű törtarany vagy -ezüst értékesítése esetén előzetes egyeztetés szükséges. A törtarany -és ezüst értekesítés előtt szintén szükséges lehet a végleges vásárlás előtti tesztelés. Pl. a nagyobb aranyláncokat vagy más masszívabb ékszereket muszáj elvágni a tartalmuk tesztelése céljából.

Ezek a feltételek a befektetési 1999 tisztaságú ezüst rudak és érmék értékesítésére is vonatkoznak.

Reméljük, minden szükséges információt megtalált az arany és ezüst termékek felvásárlással kapcsolatosan. Ha mégis több információra lenne szüksége, hívjon minket bizalommal!

Vásárolhatok aranyat vagy ezüstöt a Tavex-tól utánvéttel?

Jelenleg sajnos a vásárlás utánvéttel nem lehetséges. Ez azt jelenti, hogy előre ki kell fizetnie a termékek vételárát átutalással, és csak ezután tudjuk a csomagot elküldeni Önnek. A készpénzes vásárlást úgy tudjuk lebonyolítani, ha befárad az irodánkba és ott kifizeti a megrendelt termékeket. Ezután a termékeket személyesen átveheti az irodánkban. Vagy futárral biztonságosan akár el is szállíthatjuk a termékeket az Ön által megadott címre. Így Önnek nem kell az értékes csomagot magával vinni.  

Minden tőlünk érkező szállítás biztosított és nyomon követhető. Csomagja összekészítése után azt átadjuk a szerződött futárszolgálati partnerünknek. Erről Önt egy külön e-mailben értesítjük, valamint a csomagját nyomon követheti a partnerünk online rendszerében a tőlünk kapott csomagszám beírása után. Így akárhonnan akármikor ellenőrizheti, merre jár éppen a küldeménye.

A szállítópartnerünk futárai személyesen Önnek kézbesítik a csomagot. A futárcég felveszi Önnel a kapcsolatot a csomag átvételi időpont egyesztetése céljából. Így akár módosítani is tudja az időpontot, ha ez esetleg nem felelne meg Önnek. A csomagot általában egy munkanapon belül megkapja, miután megérkezett hozzánk az átutalás. A szállítmány átvételekor a futárnak be kell mutatni érvényes személyi okmányt. Az lehet személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély.

A csomag szállításakor a felelősség csak akkor ruházódik át akkor Önre, miután aláírta a futárnál a küldemény átvételről szóló dokumentumot és megkapja a csomagot. 

Annak ellenére, hogy a vásárlás utánvéttel egyelőre még nem lehetséges, mindent megteszünk, hogy minél kényelmesebben és biztonságosabban tudjuk lebonyolítani a tranzakciót. Szállítási és biztosítási feltételekről ITT olvashat bővebben. Hívjon minket vagy írjon nekünk, ha bármilyen kérdése akad a fizetéssel vagy szállítással kapcsolatban.

 

Hogyan mérik a nemesfémek súlyát és tisztaságát?

A nemesfémek súlya és tisztasága kérdése szinte mindenkiben felmerülhet, aki szeretné ezekbe fektetni a pénzét. Pontosan hogyan mérik a nemesfémek súlyát és tisztaságát?

Gramm és uncia

Az arany és az ezüst súlyát gyakran kilogrammban vagy grammban adják. A nemesfémek hivatalos mértékegysége viszont a troy uncia. Egy troy uncia (oz) egyenlő 31,1034768 gramm-mal. A „troy” szót gyakran el is hagyják és emiatt könnyű összekeverni az angol unciával. Az angol uncia viszont valamivel kevesebb – 28,34 gramm. Korábban többféle uncia egység volt használatban. Ezek közül a troy uncia maradt fenn.

1-unciás kanadai juharlevél érem

Az arany és az ezüst tisztaságát finomságban mérik. Az ezredrészekben jelzi a nemesfémek tisztaságát. A korszerű finomítási eljárásokkal már 999,9 ezrelék – vagyis „négy kilences” tisztaság is elérhető. Például egy 1 oz kanadai juharlevél aranyérme finomsága 0,9999, ami azt jelenti, hogy az érme 99,99% tisztaságú arany. Ezért az érme súlya valójában 31,1065875 gramm. Vagyis 31,1065875 x 0,9999 = 31,1034768 – 1 oz 100% tiszta arany.

Ennél tisztább aranyat nem is érdemes előállítani. Mert jóval több lenne a tisztaság növelésére fordított költség, mint maga a kinyert aranytöbblet.

Bizonyos aranyérméket a színarany mellett egyéb anyaggal (pl. réz vagy ezüst) is ötvöznek. Ilyenkor az érme bruttó súlya meghaladja az egy unciát. A színaranytartalma azonban továbbá is 31,103 gramm marad. Itt a dél-afrikai Krugerrand 1-unciás aranyérme a megfelelő példa. A bruttó tömege 33,93 gramm, a finomsága pedig 916,7. Ez megegyezik a 91,67%-os tisztasággal. Vagyis a számok nyelvén 33,93 x 0,9167 = 31,1034768, ezáltal 1 oz 100% tiszta arany.

Karát

A finomság mellett az arany tisztaságának másik hagyományos mértékegysége a karát (K). A legmagasabb karátszám 24. Ez legalább 99,9% tiszta arany. Az Európában kapható ékszerek többségének tisztasága 14 vagy 18 karát. Ez átszámolva 14/24 = 58,3% vagy 18/24 = 75% tiszta arany.

A karátot gyakran használják az ékszerek tisztaságának leírására. A befektetési arany szempontjából viszont a finomság előnyösebb, de gyakran használják ezt az ékszerek esetében is.

A fent leírtak miatt a nemesfémek súlya és tisztasága megállápítása nem mindig bizonyul könnyű feladatnak, mivel többféle mértekegység és rendszer van jelenleg is használatban.

Milyen befektetési terméket válasszak?

Milyen befektetési terméket válasszak? Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amivel az ügyfeleink hozzánk fordulnak. A vásárlás elött fontos szempont a megfelelő termék(ek) kiválasztása. Ebben próbálunk az alábbi tanácsokkal egy kicsit segíteni.

A megfelelő befektetési termék kiválasztásákor 3 fontos dolgot kell szem előtt tartani:

 • A legalacsonyabb gramm-ár érték
 • Egyszerű globális kereskedhetőség
 • A termékek mérete és értékének aránya

Általában a legnagyobb súlyú termékeknél a legalacsonyabb a grammár. Pl. lényegesen olcsóbb egy 100 grammos rudat vásárolni, mint 100x 1 grammos törhető aranytáblát. A 100x 1 grammos törhető termék viszont nagyobb rugalmasságot biztosít. Ez abban az esetben fontos, ha valami miatt esetleg időközben el kell adnia az aranyat. A törhető aranytáblák ára jelentősen nem csökken, ha esetleg szét vannak törve. De egy ép sértetlen tábla természetesen többet ér visszavásárláskor.

Ezért a Tavex azt javasolja, hogy találja meg a megfelelő egyensúlyt a fenti 3 szempont között. A feladat nem egyszerű, de némi utánajáras segíthet a döntésben.

A következő termékek gramm ára a legalacsonyabb a Tavexnél. Ezek egyben a legnépszerűbb termékek közé is tartoznak és könnyen eladshatóak a Tavex-nek vagy más aranykereskedőknek:

A következő 1 unciás termékek szintén népszerűnek bizonyultak:

Az arany remek eszköz egy portfólió diverzifikálására. Viszont figyelni kell arra is, hogy megfelelő termékeket válasszunk, más szóval – érdemes egy kis időt fektetni a számunkra legmegfelelőbb termékek kiválasztásába. Egy esetleges válság idejében rendkívül fontosnak bizonyulhatnak a megfelelően választott termékek.

A kérdésre, hogy milyen befektetési terméket válasszak nem olyan egyértelmű a válasz. Reméljük a fentiekkel tudtunk segíteni egy kicsit az eligazodásban.

Honnan tudhatok meg többet a nemesfémekről?

Ha valaki aranyba vagy ezüstbe szeretné fektetni a vagyona egy részét, biztos felmerül a következő kérdés is: honnan tudhat meg többet a nemesfémekről?

A Tavex rendszeresen megosztja a befektetési arannyal és ezüsttel kapcsolatos híreket és cikkeket. Érdemes tehát emiatt is követni a honlapunkat.

A Tavex dán részlege gyakran részt vesz a Dán Részvényesek Egyesületének ún. Befektetők Napján is, ahol rengeteg érdekes előadással várják a résztvevőket.

A 2018. évi márciusi Befektetők Napja alkalmából Krassimir Petrov bolgár professzor előadást tartott a befektetési aranyról. Ez az előadás Petrov professzor Youtube csatornáján is elérhető az alábbi linken keresztül. Elnézést kérünk a nem teljesen optimális videó-minőségért, azonban az előadás tartalmának a minőségére nagyon büszkék vagyunk.

Nézze meg az alábbi 25 perces bemutatót, és váljon bölcsebbé a befektetési arany terén:

Olvasson el mindent
Kapcsolat

Hívjon: +36 20 255 1515

Írjon: tavex@tavex.hu

Itt talál meg minket