Árértesítés hozzáadása

Az alapfogalmak: 'spot', 'bid', 'ask', 'spread' és 'prémium'

Közzétéve Sten Senkel által 3 évek ezelőtt
Aranyár (XAU-HUF)
869 935 HUF/oz
  
+ 12 555 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 546 HUF/oz
  
+ 183 HUF

Az alapfogalmak: ‘spot’, ‘bid’, ‘ask’, ‘spread’ és ‘prémium’ az arany-és ezüstkereskedésben.

A spot az arany vagy ezüst jelenlegi piaci elszámolási ára, amelyet a kereslet és kínálat tényezői határoznak meg a globális pénzügyi piacokon. A spot 1 troy unciára, 999 finomságú aranyra vagy ezüstre vonatkozik.

A bid (magyarul vételi ár) az az ár, amelyen a piaci szereplők, például a Tavex, bármikor készek aranyat vagy ezüstöt vásárolni.

Az ask (magyarul eladási ár) az az ár, amelyen a piaci szereplők, például a Tavex, bármikor készek aranyat vagy ezüstöt eladni.

Az alapfogalmak
1-unciás Bécsi Filharmónikusok aranyérme

A spread az ask és a bid ár közötti különbség. Például, ha 1-unciás Bécsi Filharmónikusok aranyérme ára 1500 euró, az eladási ár 1540 euró, akkor a „licit-kérés spread” 40 euró. Az alacsony bid-ask közötti különbség gyakran jó mutató a magas likviditásról. A nagy likviditású termékek, mint például a Bécsi Filharmonikus aranyérme, alacsonyabb vételi/eladási árrésszel bírnak, mint más kevésbé ismert aranyérmék. Ez azt jelenti, hogy Ön, mint befektető, pénzt takaríthat meg, amikor befektetésében és azon kívül kereskedik.

Minden termék, amelyet a Tavex értékesít, prémiummal jár. A prémium hozzáadódik az árucikk gyártásának és forgalmazásának költségeinek fedezéséhez. A prémium kiszámítása úgy történik, hogy a termék árát levonják a spot árából. Pl., ha az arany jelenlegi spot ára 1520 euró, és ha a Tavex egy 1-unciás Bécsi Filharmónikus aranyérmét 1570 euróért ad el, akkor a prémium ez esetben 50 euró.

Reméljük, sikerült választ adnunk felmerülő kérdéseire.

Ez is érdekelheti