Árértesítés hozzáadása

Új ÁrRobot létrehozása

+ -

Új ÁrRobot létrehozása

Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

2022-es évjárat

1 unciás Bécsi Filharmonikusok arany érme

A Tavex örömmel mutatja be Európa leglikvidebb befektetési aranyérméjét, a Bécsi Filharmonikusok érmét. A kifogástalan művészi megjelenése, ... bővebben
Vétel
1-4 698 104 ft
5-9 698 104 ft
10+ 698 104 ft

Bevezetés

A Tavex örömmel mutatja be Európa leglikvidebb befektetési aranyérméjét, a Bécsi Filharmonikusok érmét. A kifogástalan művészi megjelenése, a minősége és szépsége miatt is, ez volt az első törvényes fizetőeszközű aranyérme, amelynek névértéke euróban volt megadva, így szélesítve elismertségét és elfogadhatóságát. Az 1989-ben a világ egyik legrégebbi és legismertebb pénzverde, a bécsi Osztrák Pénzverde által kibocsátott arany Bécsi Filharmonikusok érme magába foglalja Ausztria gazdag kultúrájának lényegét, és remek választás azon befektetők számára, akik értékelik a stílust, a kifinomultságot és a 99,99% -os aranytisztaságot. A Tavex az Osztrák Pénzverde hosszú távú partnere, Skandináviában a Bécsi Filharmonikus érmék legnagyobb kereskedője, így képes piacvezető árajánlatokat biztosítani e csodálatos aranyérme bármilyen kívánt mennyiségéhez.

Miért ezt válassza?

 • Ez az 1 unciás érme követi az arany árát. A Bécsi Filharmonikus érmék értékét elsősorban a finom aranytartalom határozza meg, amely az arany globális árához igazodik.
 • Az arany Bécsi Filharmonikusok érme valódi pénz. Az Osztrák Köztársaságban törvényes fizetőeszköznek tekintik, Európában ez az egyetlen törvényes fizetőeszközű aranyérme, amelynek névértéke euróban van megadva.
 • Az arany Bécsi Filharmonikus érme likvid és nemzetközileg elismert. Ez az egyetlen legális fizetőeszközű aranyérme, amely az elmúlt 25 évben folyamatos gyártásban volt, és a világhírű Bécsi Filharmonikus Zenekar motívumait ábrázolja.
 • Az arany Bécsi Filharmonikus érméket igen kedvező áron kapható. Az Osztrák Pénzverde partnereként a Tavex remek felárral tudja kínálni ezen érméket.
 • A Bécsi Filharmonikusok érme 99,99% -ban tiszta arany. A magas aranytisztaság és a művészi tervezés ötvözete adja a Bécsi Filharmonikusok aranyérme fényes színét, amely "veszélyes" lehet bárki számára, aki hajlamos az „aranyláz” elkapására.
 • Az arany Bécsi Filharmonikusok érme valódi megtakarításnak felel meg. Az arany Bécsi Filharmonikus érmék ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a fizikai fizetőeszközzel rendelkező nemesfém tulajdonának biztonságát és stabilitását.
 • Az arany Bécsi Filharmonikus érmék kiválóak portfóliója diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja miatt a többi pénzügyi eszközzel, portfólió fedezetként szolgálhat a piaci kockázatok ellen.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  727 417 ft
 • Visszavásárlási ár
  698 104 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  29 313 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 122.65% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 281 490 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 747 643 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 691 282 HUF/oz.

Történelem

Az érmék gyártásáért az Osztrák Pénzverde felel. Az 1989 és 2001 között kibocsátott Bécsi Filharmonikusok névértékét osztrák fillérekben (shillingben) adták meg. Amikor Ausztria 2000 elején átállt az euróra, ez automatikusan azt jelentette, hogy a törvényes fizetőeszköz névértékének, az Bécsi Filharmonikusok érmének is meg kell változnia. 2002-től kezdődően az összes Bécsi Filharmonikusok névértéke euróban van megadva.

Az arany Bécsi Filharmonikusok érme tiszta aranyban örökíti meg a klasszikus zenét

Az osztrák Bécsi Filharmonikusok érmét először 1989-ben vezették be, mint Ausztria első törvényes fizetőeszköz-érméje: 99,99% tiszta arany tartalommal. Az Bécsi Filharmonikusok érme hatalmas sikere magas aranytisztaságában rejlik, és az abban rejlő kézművességet kedvelő befektetési közönségben, valamint abban is, hogy ez volt az első olyan törvényes fizetőeszközű aranyérme, amelyet kulturális szimbólumokkal díszítettek, és amelyet a legtöbb ember a zenével társít. Az a döntés, hogy a zenét a Bécsi Filharmonikusok érme témájaként használják, magától értődő volt, mivel Ausztria több évszázad során elért kulturális eredményeinek lényegét képviseli. Számos világhírű zenész és zeneszerző, például Mozart, Strauss és Beethoven, hogy csak néhányat említsünk, hozzájárult ahhoz, hogy Ausztria, és különösen fővárosa, Bécs híres legyen operáiról és szimfóniáiról. A klasszikus és romantikus zenében végzett munkájukat az Bécsi Filharmonikusok érme örökíti meg, és ez elengedhetetlen azon befektetők számára, akik vonzódnak a tiszta arany értékes hangzásához.

A Bécsi Filharmonikusok

Az érme a világhírű Bécsi Filharmonikus Zenekarról kapta a nevét. A zenekart 1842-ben alapította egy embercsoport, reagálva a bécsi szakmai zenekari szervezetek hiányára a 19. század elején. A zenész tagjai által demokratikusan megválasztott igazgatási bizottság független testületként irányította a zenekart. Az együttest alkotó hivatásos zenészeket kizárólag a Bécsi Állami Operaházból választották, ahol legalább három évig kellett játszaniuk, mielőtt potenciális tagnak számítottak volna. A szigorú toborzási folyamat a mai napig nem változott, ami biztosítja a Bécsi Filharmonikus Zenekar minden tagjának legmagasabb szintű művészi teljesítményét. A Bécsi Filharmonikus Zenekar ma leginkább a hagyományos újévi koncertjeiről híres, ahol nosztalgikus zenét adnak elő nagy zeneszerzőktől. Ezek a koncertek olyan népszerűvé váltak, hogy több mint 90 országban közvetítik őket, és örömüzenetet küldenek az újévnek a zene kegyes és kellemes karakterén keresztül.

 

A világhírű Osztrák Pénzverde (Münze Österreich), az osztrák Központi Bank leányvállalata, a 12. századból származik. Az Osztrák Pénzverde története 1194-ben kezdődik, amikor Oroszlánszívű Richárd (I. Richárd angol király) 12 tonna ezüstöt fizetett ki, hogy V. Leopold osztrák herceg biztosítsa szabadság mentességét. A herceg később az ezüsttel érméketet készítetett, és ezáltal lerakta az Osztrák Pénzverde alapjait. Gazdag és hosszú története során az Osztrák Pénzverde Európa legismertebb és legszélesebb körben használt érméit állította elő, ideértve az aranykoronákat, guldenákat, dukatokat és ezüst érméket, például a “Mária Teréza thálert.” Az Osztrák Pénzverde által kibocsátott aranyat sokan széles körben használták a kereskedelemben az Osztrák-Magyar Birodalom idején, míg az ezüst-taller bizonyult a globális kereskedelemben a legkeresettebb és legszélesebb körben használt ezüst érméknek  - 1750 és 1950 között. Manapság a pénzverde a legelismertebb Európában és az Arany- meg Ezüst Filharmonikusok a legkívánatosabb befektetési érmék.

Termék tömege grammban
31.10659
Arany tömeg grammban
31.10348
Tisztaság
999.9
Arany tömeg troy unciában
1
Átmérő
37
Vastagság
-
Névérték leírás
100 euró
Gyártó:
Osztrák Pénzverde, Ausztria

Előlap

Az előlap a bécsi Musikverein koncertterem orgonáját ábrázolja. A Musikverein a Bécsi Filharmonikus Zenekarnak ad otthont, és akusztikáját tekintve a világ egyik legfontosabb koncerttermének számít. Az érme orgonája felett a „REPUBLIK ÖSTERREICH” szöveg található. Az orgona alatt fel van tüntetve a súly, a tisztaság, a pénzverés éve és az érme 100 eurós névértéke.

Hátlap

Hátlap: A hátlapon különféle hangszerek láthatók, köztük vonós basszusgitár, négy gordonka, fagott, hárfa és bécsi kürt. A hangszerek felett található a „WIENER PHILHARMONIKER” szöveg.

Csomagolás

Minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába van csomagolva. A 10 darabos csomagolás eredeti, lezárt műanyag csövekben kapható.

Postacsomag

A fizetés kézhezvétele után 24 órán belül elküldjük megrendelését, és nyomkövetési számot kap a Magyar Postától.

A csomagok szállítási ideje kb. 1-3 munkanap.

Felhívjuk figyelmét, hogy minden megrendelést (kivéve, ha a Tavex-szel másképp állapodtak meg) hazaszállítás NÉLKÜL küldjük, ezért megrendelését a helyi postán vagy megjelölt kézbesítési pontnál kell átvennie.

Személyes átvétel: A megrendelt termékeket személyesen is átveheti budapesti üzletünkben. Amint megkapjuk befizetését, e-mailben és telefonon is felvesszük Önnel a kapcsolatot, majd ezek után személyesen felveheti rendelését.

Biztosítás

Csomagját (érték-nyilatkozattal ellátott) biztosított értékű csomagként küldjük a Magyar Postával. Amennyiben csomagja váratlanul eltűnne vagy megsérülne a szállítás során, a Tavex újra elküldi megrendelését, vagy visszatéríti a befizetést. A biztosítás addig érvényes, amíg át nem veszi csomagját.

Csomagolás

Megrendelését védett csomagolással burkoljuk, és diszkrét, jelöletlen borítékban küldjük el.

Nyomkövetés

Amint a rendelése be lett csomagolva, a nyomkövetési számot elküldjük az e-mail címére. A Magyar Posta weboldalán követheti a csomag aktuális helyzetét, valamint annak életútjáról tájékozódhat.

Késések / bizonyos cikkek nincsenek készleten

Ha a csomagját a vártnál később küldjük el, vagy ha egy adott termék nincs raktáron (esetleg ideiglenesen elfogyott), telefonon vagy e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot, és tájékoztatást adunk rendelésének várható szállítási idejéről.

Szállítási költségek

Az alábbi árak a magyarországi szállításokra vonatkoznak. Külföldre történő szállítás esetén kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a +36 11 22 33 44 telefonszámon vagy a tavex@tavex.hu e-mail címen.

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ összes nagy érmegyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

Alacsony árak

Több mint 30 év tapasztalattal háta mögött, a Tavex képes a legjobb piaci árakat kínálni. A Tavex-nél maximalizálhatja befektetésének megtérülését az alacsony árréseknek és feláraknak köszönhetően.

A termék nincs raktáron

Ez a termék jelenleg nincs raktáron, így most előrendelheti.

Tavex ID

Hozzon létre egy ingyenes és biztonságos Tavex azonosítót a demo és a live portfólió kezeléséhez, a befektetési árak és egyebek eléréséhez.

Tavex ID létrehozása
Tavex ID

Hozzon létre egy ingyenes és biztonságos Tavex azonosítót a demo és a live portfólió kezeléséhez, a befektetési árak és egyebek eléréséhez.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.