Árértesítés hozzáadása

A befektetések 8 aranyszabálya

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 22.08.2022
Aranyár (XAU-HUF)
886 911 HUF/oz
  
+ 18 402 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 702 HUF/oz
  
+ 307 HUF

 

A befektetésnek többféle megközelítése létezik, hogy hova és mennyit. Minden befektetőnek meg kell találnia a saját rendszerét valamint, hogy hogyan kövesse azt. A befektetési megközelítések elsősorban a választott kategóriák, kockázatvállalási hajlandóság és tolerancia miatt különböznek egymástól.

Ez a cikk a befektetések nyolc aranyszabályát mutatja be, amelyeket minden befektetőnek érdemes betartania.

 

Fogjon neki

A befektetési folyamatban a legfontosabb dolog az indulás. Az indulás rendkívül alapvető szabálynak tűnik, de érdemes megemlíteni. A különböző befektetési lehetőségek megismerése és utánajárása az első jelentős lépés. A második „első” lépés az lenne, hogy elkezdjük valahol a pénzt befektetni. Sokan azonban túl sokáig maradnak a „tanulási fázisban”. Valójában a valódi pénz befektetése drasztikusan segít a fejlődési folyamatban.

Tűzzön ki célokat

Ha ismeri pénzügyi céljait és azt, hogy mennyi ideig szeretne befektetni, az segít a tervben maradni. Az első dolog, amit fel kell tennünk magunknak, az a befektetés célja. Nyugdíj megtakarítás, passzív jövedelem, gyermekeinek stb. Ha az első célról megbizonyosodik, kiválaszthatja az eszközosztályokat/kategóriákat.

Az eszközosztályok kiválasztása

Számos különböző eszközosztály és ezek variációi közül választhat. Ebben a cikkben az egyszerűségre törekszünk, így a hagyományos eszközosztályok 2022-ben a következők:

 

  • Részvények – Rengeteg lehetőség közül lehet választani. Befektethet kockázatos részvényekbe, biztonságos részvényekbe, osztalékrészvényekbe stb., mindezt a befektetési céloktól függően.
  • A kötvények a pénz befektetésének legbiztonságosabb eszközosztályai közé tartoznak, de a hozamok valószínűleg szerények.
  • Ingatlan – sok induló tőkét igényel, de viszonylag biztonságos befektetés, amely idővel potenciálisan növekszik, és passzív bevételt generálhat.
  • Nyersanyagok – nagyszerű módja annak, hogy diverzifikálja portfólióját és fedezze az inflációs kockázatot arany, ezüst vagy platina befektetésével.
  • Kriptovaluták és technológia – a legkockázatosabb és legingatagabb eszközosztály a listán. A kriptográfia hatalmas áremelkedési lehetőséget rejt magában, ugyanakkor jelentős a pénzvesztés kockázata is.

 Soha ne vegyen fel kölcsönt vásárláshoz

A kölcsönzött pénznek mindig van költsége, amelyet általában kamatként fejeznek ki. Ez a kamatláb felemészti a nyereségét, és bármi történjék is, valamikor vissza kell fizetnie a kezdeti összeget kamattal együtt. Piaci sikerének maximalizálása érdekében soha ne vegyen fel kölcsönt vásárlásra; ehelyett először spóroljon, majd fektessen be saját pénzéből.

Tegye változatossá

A diverzifikáció kiváló szabály a hagyományos befektető számára. A különböző szektorokból származó részvények felhalmozása segít a portfólió diverzifikálásában. Ezenkívül más eszközosztályokba történő befektetés segít diverzifikálni és megvédeni tőkéjét a váratlan piaci ingadozásokkal szemben.

Fektessen be hosszú távra

A befektetéseket általában nem úgy kell kezelni, hogy „gyorsan gazdagodjunk meg”, hanem a tőke folyamatos növelésére kell törekedni egy bizonyos időn keresztül. A rövid távú befektetések általában túl sok „piaci zajjal” járnak, ami nem jó barát a befektetők számára, és veszteséget eredményezhet.

Vásárolja meg azt, amiben hisz

Ha olyan cégekbe fektet be, amelyeket szeret és használ, az személyesebbé is teheti a befektetést. Például a Nike, Starbucks vagy Apple részvények birtoklása szórakoztatóbbá és logikusabbá teszi termékeik vásárlását. Ön közvetlenül támogatja a tulajdonában lévő részvényeket. Tehát amikor megveszi a következő Starbucks Mocca-lattét, azzal potenciálisan hozzájárul a részvények értékének növekedéséhez. Nagyon szép hangzása van így, nem?

 

Védje meg vagyonát/portfólióját aranyba vagy ezüstbe való befektetéssel.

Ez is érdekelheti