Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

2024-es évjárat

1 unciás Ausztrál Kenguru aranyérme

Raktáron
A Tavex örömmel mutatja be a kivételesen kiváló minőségű Ausztrál Arany Kenguru érmét, Ausztrália legismertebb aranyérméjét. 1989-ben ... bővebben
Eladás Vétel Különbözet
1-4
900 406 ft
854 279 ft 5.12%
5-9
899 545 ft
854 279 ft 5.03%
10+
897 824 ft
854 279 ft 4.85%
A FedEx szállítás: 11 430,00 ft
See less
Delivery costs start from 11 430,00 ft
See more
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

A Tavex örömmel mutatja be a kivételesen kiváló minőségű Ausztrál Arany Kenguru érmét, Ausztrália legismertebb aranyérméjét. 1989-ben adták ki először a neves Perth-i pénzverde által, ez volt az első aranyérme, amely a világ egyik egyedülálló állatának - az ausztrál kengurunak - adott helyet, 99,99% -ban tiszta arannyal. A Kenguru érmék az ausztrál Nugget/Rög aranyérmék helyébe léptek, amelyeket 1986 óta gyártanak. Páratlan szépség és tisztaság jellemzi a Kenguru érméket, mind a gyűjtők, mind a befektetők számára. Az Ausztráliában törvényes fizetőeszköznek tekintett egy unciás ausztrál arany Kenguru érme 100 ausztrál dollár címletű, és alacsony prémium áron kapható az arany globális, azonnali árához képest.

Miért ezt válassza?

 • Az Ausztrál Arany Kenguru érmék nyomon követik az arany árát. Ezen érmék értékét elsősorban finom arany tartalmuk határozza meg, amely az arany uralkodó árához kapcsolódik.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érme valódi pénz. Törvényes fizetőeszköznek számítanak Ausztráliában, és az egész világon elfogadják és cserélik őket.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érme egy 24 karátos tiszta műalkotás. Ami az érmét megkülönbözteti a többitől, az a finom művészi részletek, és a fényes felületek kombinációja, erősen csiszolt motívumokkal, ami az érme diffrakcióját figyelemre méltó arany ragyogássá teszi. Ez igazán figyelemfelkeltő azok számára, akik csodálják az értékes műalkotásokat.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érmék népszerűek a gyűjtők körében. Az Ausztrál Arany Kenguru érme a világ két legális fizetőeszközének egyike, amelynek minden évben megváltoztatják a fő motívumát. A másik példa a kínai Panda aranyérme.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érméket kedvező áron értékesítik. A Perth-i pénzverde partnereként a Tavex remek árajánlatokat kínál eme érménél.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érmék nemzetközileg elismertek. 28 éven át tartó folyamatos gyártásban és a 20. század legerősebb és leghosszabb szolgálatot teljesítő királynőjének, III. Károly király képét ábrázolva az ausztrál arany kenguru érme a világ aranypiacán elterjedt név.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érmék igazi megtakarításnak felelnek meg. Az Ausztrál Arany Kenguru érmék ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a törvényes fizetőeszközzel rendelkező aranyérmék birtoklásának biztonságát és stabilitását.
 • Az Ausztrál Arany Kenguru érmék kiválóak portfóliója diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja a többi pénzügyi eszközzel arra készteti az ausztrál Arany Kengurut, hogy portfólió fedezetként szolgáljon a piaci kockázatokkal szemben.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  900 406 ft
 • Visszavásárlási ár
  854 279 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  46 127 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 125.11% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 901 430 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 860 908 HUF/oz.

Történelem

Az Aranyrög és a Kenguru - abszolút ausztrál

Számos nevet használnak ma az Ausztrál Arany Kenguru érme leírására:

* Ausztrál Rög
* Ausztrál Kenguru
* Ausztrál Aranyrög
* Ausztrál Arany Kenguru

A többszörös elnevezés oka az, hogy 1986 és 1989 között az érme fő motívuma egy aranyrög volt, innen ered az érme eredeti neve. Az ábrázolt aranyrög Ausztrália történelem szimbóluma volt, mint a világ egyik legnagyobb hordalékos aranyrögtermékének előállítója - amelyek közül az egyik a „Üdvözlet, Idegen” nevű aranyrög volt, melyenk finomított súlya 2315 troy uncia, vagyis 72 kiló volt. Bár az Ausztrál Rög nevezetű aranyérmén több éven át aranygöröngy volt látható, 1989-ben egy szélesebb körben elismert ausztrál szimbólummal helyettesítették: a kenguruval. A motívum megváltoztatása mellett az érme nevét is megváltoztatták ausztrál Rög-ről Ausztrál Kengurura; az érme összes többi specifikációja lényegében ugyanaz maradt. Amellett, hogy az Ausztrál Kenguru aranyérméken látható ez az elbűvölő állat, kengurut emblémaként jelenítk meg Ausztrália címerein. Valójában a kengurut Ausztrália “nem-hivatalos” szimbólumának is tekintik.


A Perth-i pénzverde

A Perth-i pénzverde egy világszerte elismert nemesfém finomító gyár, amely Perth városában, Nyugat-Ausztráliában található. A Perth-i pénzverdét 1896-ban a brit királyi pénzverde alapította válaszul az újonnan felfedezett nyugat-ausztráliai aranybetétekre. A Perth Mint feladata az volt, hogy finomítsa a bányák aranyércét, és szuverén aranyérméket csapjon le a finomított nemesfémből. 1899 és 1931 között a Pert Mint jelentős mennyiségű aranyszuverént állított elő, amelyeket Ausztráliában és az egész Brit Birodalomban megzavartak és forgalomképes pénzként használtak fel. A Perth pénzverde feletti brit ellenőrzést 1971-ben lemondták a nyugat-ausztrál kormánytól, amely aztán átvette a pénzverde tulajdonjogát. Ma a perthi pénzverdét olyan világszínvonalú befektetési érmék, mint a Kookaburra és Koala ezüstérmék, valamint a Lunar sorozat kivételes minősége miatt üdvözlik. A Perthi pénzverde 1934 óta tagja a londoni aranypiacnak (az LBMA elődje). A hattyúmintázatot, amely a pénzverde LBMA-nál nyilvántartott hivatalos vizsgálati bélyegzője, nemzetközileg elismerték, és a pénzverde Perthben való elhelyezkedése ihlette. ahol a fő folyó, a Swan (Hattyú) fut keresztül a városon.

Az arany rögök és a kenguru - velejéig ausztrál

Manapság számos nevet használnak az Ausztrál Kenguru érme leírására:

* Ausztrál Rög
* Ausztrál Kenguru
* Ausztrál Aranyrög
* Ausztrál Arany Kenguru

A többféle elnevezés oka az, hogy 1986-tól 1989-ig az érme fő motívuma egy aranyrög volt, innen származik tehát az eredeti név. Az első érméken ábrázolt aranyrögök Ausztrália történelmét szimbolizálták, főképp azt az aranylázas kort amelyben a világ egyik legnagyobb aluvív hömpölye került elő - az „Üdvözlet Idegen” nevű göröngy. Ennek a hatalmas rögnek a finomított tömege majdnem 2315 trójai uncia volt, azaz 72 kiló. Bár a híres déli félteki érméken évek óta egy aranyrög látható, 1989-ben egy szélesebb körben elismert ausztrál szimbólummal helyettesítették: a kenguruval. A motívum frissítése mellett az érme nevét az Ausztrál Aranyrög-ről Ausztrál Kenguru-ra változtatták. Az érme összes többi jellemzője lényegében változatlan maradt. Mivel a kenguru egy endemikus élőlény Ausztráliában, így az aranyérme társítása az országgal sokkal nyilvánvalóbb lett. Amellett, hogy az erszényes állatot az Ausztrál Kenguru aranyérmén ábrázolják, Ausztrália címerén is emblémaként jelenik meg.

Az Ausztrál Kenguru érme a világ legnagyobb aranyérme

1991-ben a Perth Mint (Perth-i Pénzverde) bemutatta az Ausztrál Kenguru egy kilós érmét. Ez volt az első olyan alkalom, ahol egy kormányzati pénzverde kibocsátott egy ilyen nagyszabású törvényes fizetőeszközű aranyérmét. Ellentétben a kisebb Arany Kenguru érmékkel, ahol a fő motívum évről évre változik, az egy kilós Arany Kenguru érme fő díszítő eleme - amely vörös ausztrál kengurut ábrázolja - 1991 óta nem változott. Napjainking, az egy kilós érmékből körülbelül 23 600 darabot adtak el. Ezenkívül, a Perth Mint 2011-ben újabb hatalmas előrelépést tett azáltal, hogy a világ első pénzverdejeként készített egy 1-tonnás érmét. Az érme szilárd 24 karátos aranyból készült, és készítésekor 50 millió dollár fölött lett értékelve. Az óriás Ausztrál Kenguru érme máig tartja a rekordot, mint a világ valaha előállított legértékesebb aranyérme. Ezzel a rekord méretű érmével a történelmi múltú pénzverde átvette a vezetést a a Royal Canadian Mint (Kanadai Királyi Pénzverde) 100 kilós kanadai juharleveles aranyérméje előtt.

A Perth-i Pénzverde (Perth Mint) egy világszerte elismert pénzverde és nemesfémek finomítója, mely Perth városában található, Nyugat-Ausztráliában. A Perth Mint-et 1896-ban alapította a Brit Királyi Pénzverde, válaszként a Nyugat-Ausztrália újonnan felfedezett arany betéteire. A Perth Mint feladata az volt, hogy finomítsa az aranyércet a bányákból, és szuverén aranyérmeket verjen ki a finomított veretlen aranyból. 1899 és 1931 között a Perth-i Pénzverde jelentős mennyiségű arany szuveréneket állított elő, amelyeket Ausztráliában és a Brit Birodalom egészében is forgalmaztak. A Perth Mint feletti brit irányítást 1971-ben átadták a Nyugat-Ausztrália kormányának, amely akkor átvette a pénzverde tulajdonjogát. Ma a Perth Mint-et a világszínvonalú befektetési érmék kivételes minőségéért ismerik el - például a Kookaburra és a Koala ezüst érmékért, valamint a Holdnaptáras (Lunar) sorozatért. A Perth Mint 1934 óta tagja a londoni aranypiacnak (az LBMA elődje). A hattyú-formatervezés, amely a pénzverde hivatalos vizsgálati pecsétje, amelyet az LBMA-ban nyilvántartásba vettek, nemzetközileg elismert. A hattyú motívumot a Perth városán átszelő a Hattyú (Swan) nevű folyó ihlette.

Termék tömege grammban
31.10659
Arany tömeg grammban
31.10348
Tisztaság
999.9
Arany tömeg troy unciában
1
Átmérő
32.1
Vastagság
-
Névérték leírás
100 dollár
Gyártó:
A Perth-i Pénzverde, Ausztrália

Előlap

Az előlap III. Károly király képét ábrázolja, mivel Ausztrália az Egyesült Királyság Nemzetközösségének tagja és mindenkori brit uralkodó Ausztráliában is az alkotmányos uralkodó. A király képe felett az „CHALRLES III” és az „AUSTRALIA” szöveg található. A kép alá be van írva a névleges 100 dollár névérték és a tervező kezdőbetűi „IRB” - Ian Rank-Broadley.

Hátlap

A hátlapon Ausztrália leghíresebb állata, a kenguru látható, fölötte pedig „AUSZTRÁL KANGAROO” felirat látható. A kenguru alatt található a pénzverés, a súly és a tisztaság éve. A kenguru jobb oldalán található a „P” betű, amely a Perth Mint-t jelenti. A Kenguru aranyérme kialakítása minden évben változik.

Csomagolás

Minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába van csomagolva. Tömeges vásárlás esetén a 20 darabos gyári csomagolásban kapható.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

 

Itt olvashatja el a Tavex új Általános Szerződési Feltételeit.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ legelismertebb gyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 munkanapon napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

 

A termékek valószínűleg raktáron vannak

Ez a termék nagy valószínűséggel raktáron van, és azonnal kiszállításra kerül, amint a fizetés megérkezik.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.