Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

1 uncia Dél-Afrikai Krugerrand aranyérme, korábbi évjáratok

Raktáron
Ha tartós és jól ismert, páratlan likviditású befektetési aranyérmét keres, amely alacsony prémiummal kapható a globális arany ... bővebben
Eladás Vétel Különbözet
1-4
899 522 ft
851 913 ft 5.29%
5-9
898 661 ft
851 913 ft 5.20%
10+
897 800 ft
851 913 ft 5.11%
A FedEx szállítás: 11 430,00 ft
See less
Delivery costs start from 11 430,00 ft
See more

Bevezetés

Ha tartós és jól ismert, páratlan likviditású befektetési aranyérmét keres, amely alacsony prémiummal kapható a globális arany árakkal szemben, akkor a dél-afrikai Krugerrand a nyerő választás. A Dél-afrikai Pénzverde által, először 1967-ben kiadott Krugerrand híressé vált, mint az első érme, amely pontosan egy uncia aranyat tartalmaz. A mai napig a befektetők mintegy 48 millió uncia finom aranyat vásároltak, több mint 60 millió érmében, amivel a Krugerrand lett a 21. század legnépszerűbb és legaktívabban forgalmazott aranyérme. Azáltal, hogy egy Krugerrand aranyérme tulajdonosa lesz, garanciát nyer arra, hogy a nemesfém-kereskedők, pénzügyi intézmények és befektetők egyaránt nemzetközileg is elfogadják az adott terméket.

Miért ezt válassza?

 • A Krugerrand aranyérmék igen likvidek. Ez abból fakad, hogy az érmekereskedők, befektetők és bankok is világszerte elismerik. A Krugerrand aranyérméknek mindig van helyük a piacon.
 • A Krugerrand érme követi az arany árát. A Krugerrand-érmék értékét elsősorban azok finom aranytartalma határozza meg, amely az arany globális árához kapcsolódik.
 • A Krugerrand érme valódi pénz. A Krugerrand aranyérmék törvényes fizetőeszközök Dél-Afrikában, és ilyen formában az egész világon elfogadják őket.
 • A Krugerrand aranyérmék tartósak. 91,67% -os tisztaságú koronaarany ötvözetből (22 karát) verik. Az ötvözet többi része rézt tartalmaz, amely megerősíti az érmék felületét és növeli az érme tartósságát, alkalmassá téve ezt a kesztyű nélküli kezelésre.
 • A Krugerrand-érmék igazi megtakarításnak felelnek meg. A Krugerrand ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a törvényes fizetőeszköz fizikai aranyérméinek biztonságát és stabilitását.
 • A Krugerrand aranyérmék kiválóak portfóliója diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja miatt a többi pénzügyi eszközzel, portfólió fedezetként szolgál a piaci kockázatok ellen.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  899 522 ft
 • Visszavásárlási ár
  851 913 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  47 609 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 144.82% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 902 354 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 860 458 HUF/oz.

Történelem

A Krugerrand-nek nincs névértéke az érme egyik oldalán sem. Ennek a szokatlan döntésnek az volt az oka, hogy a Krugerrand kifejezze értékét azáltal, hogy finom-arany tartalmát, amelyet az érme hátoldalán látható, az arany világpiaci árához kössenek.

A Dél-Afrikai aranybányászat által létrehozott Krugerrand aranyérme

Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet a 20. század közepén, és csaknem 50% -kal járult hozzá az éves globális bányakínálathoz. Ennek a bőséges aranykészletnek könnyebb értékesítése érdekében a dél-afrikai aranybányászat ötlete egy olyan forgalomban lévő aranyérme kifejlesztése volt, amely kizárólag a dél-afrikai bányák aranyát tartalmazná. Az ötletet a dél-afrikai központi bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a törvényes fizetőeszköz Krugerrand aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a hetvenes évek elején verte meg a dél-afrikai pénzverde, amely a Dél-afrikai Köztársaság által valaha kibocsátott legsikeresebb aranyérmének bizonyul.

A Krugerrand aranyérmék Paul Kruger elnököt ábrázolják

A Krugerrand aranyérme előlapján Stephanus Johannes Paulus Kruger, a Transvaal Köztársaság volt elnöke látható. Kruger nemzetközi hírnévre tett szert a 19. század végén a brit erőkkel szembeni búr-ellenállás vezetőjeként. A búrok, döntően holland nyelvű, Európából érkezett, Dél-Afrikában élő telepesek, akik belefáradtak abba, hogy a Brit Birodalom uralja őket, úgy döntöttek, hogy Transvaal néven saját független országot hoznak létre. Paulus Kruger, aki szintén a búrok leszármazottja volt, vezető figurává válik abban a búr törekvésben, hogy önálló nemzetté váljon a britek ellenőrzése alatt álló Dél-Afrika területén.

Kruger egyszerű háttérből származott; 1825-ben egy dél-afrikai farmon született, nem volt semmilyen formális végzettsége, bár a vadászatban és lovaglásban való jártassága kedvező volt a transzvalai hadseregben végzett katonai szolgálata során. A hadsereg soraiban meglehetősen gyorsan haladt előre, és a 40-es évei elején már a transzvalai erők főparancsnokává léptették elő. Kruger képességei túlmutattak a katona létén, hiszen ő remek diplomata is volt. 1877-ben, amikor a búrok először csaptak össze Nagy-Britannia ellen, Kruger diplomáciai eszközökkel biztosította a búrok győzelmét. Ez növelte népszerűségét, és ennek eredményeként a három évvel későbbi általános választásokon a Transvaal Köztársaság elnökévé választották.

A Dél-Afrikai Krugerrand a föld leggazdagabb aranybetétéről származó aranyat tartalmazza

Sajnos a búrok és a britek közötti béke nem tartott sokáig, mivel a Transvaal Köztársaság területén belül a Witwatersrand nevű részen nagy aranybetéteket találtak. A Witwatersrand régió a mai napig a föld leggazdagabb aranykészleteinek ad otthont; úgy gondolják, hogy a földön valaha bányászott arany majdnem 45% -a ebből a gazdag dél-afrikai aranyrégióból származik. A britek, akik elhatározták, hogy biztosítani akarják e hatalmas gazdagság feletti uralmat, hatalmas erőket küldtek - egyes becslések szerint több mint 400 000 embert - hogy harcoljanak a búrok ellen. A búrok, akiket a brit haderő nagy számban meghaladott, elvesztették a háborút, és a Transvaal 1902-ben visszaszívódott a Brit Birodalomba. Kruger elnök, akinek sikerült Európába menekülnie, soha többé nem tette be a lábát Afrikába. 1904 július 14-én halt meg (Svájcban, száműzetésben).

A 20. század közepén Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet, amely közel 50% -kal járult hozzá az éves globális bányászati ellátáshoz. A bőséges aranykészlet könnyebb eladása érdekében a dél-afrikai aranybányászati ipar kifejlesztett egy olyan cirkulációs arany-érmét, amely kizárólag a dél-afrikai bányákból származó aranyat tartalmazta. Az elképzelést a Dél-afrikai Központi Bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a legális “Krugerrand” aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a 70-es évek elején verte fel a dél-afrikai pénzverde, és máig is ez bizonyul a legsikeresebb aranyérmének, amelyet a Dél-afrikai Köztársaság valaha is kibocsátott.

Termék tömege grammban
33.95576
Arany tömeg grammban
31.10347
Tisztaság
916.7
Arany tömeg troy unciában
1
Átmérő
32.7
Vastagság
-
Névérték leírás
1 uncia arany
Gyártó:
A Dél-Afrikai Pénzverde, Dél-Afrika

Előlap

Az előlap a Dél-afrikai Köztársaság volt elnökét, Paul Krugert ábrázolja. Képét a „Sud - Afrika” és a „South Africa” szöveg veszi körül, az ország neve két anyanyelvén, afrikán és angol nyelven.

Hátlap

A hátlapon egy dél-afrikai gazella (springbok) látható. A gazella fölött található a „KRUGERRAND” szöveg. Az állat alatt található a „FYNGOUD” felirat, amely fordításban „finom arany”-at jelent, és az érme súlya is látható. Az érme közepén található a pénzverés éve, az év első két alakja látható a gazella bal oldalán, az utolsó két szám pedig a jobb oldalán.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

 

Itt olvashatja el a Tavex új Általános Szerződési Feltételeit.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ legelismertebb gyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 munkanapon napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

 

A termékek valószínűleg raktáron vannak

Ez a termék nagy valószínűséggel raktáron van, és azonnal kiszállításra kerül, amint a fizetés megérkezik.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.