Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

1 uncia dél-afrikai Krugerrand ezüstérme

Nincs raktáron
A Tavex örömmel mutatja be a vadonatúj dél-afrikai Krugerrand ezüst érmét, a világ első legális fizetőeszközű aranyérméjének ... bővebben
Eladás Vétel
1-99
-
10 219,40 ft
100-499
-
10 219,40 ft
500+
-
10 219,40 ft
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

A Tavex örömmel mutatja be a vadonatúj dél-afrikai Krugerrand ezüst érmét, a világ első legális fizetőeszközű aranyérméjének ezüst változatát. A Krugerrand aranyérmét 1967-ben vezették be az arany magántulajdonának első eszközeként. 2017-ben a Krugerrand aranyérme 50. évfordulóját ünnepelte, ekkor dobták piacra a különleges kiadású Krugerrand ezüst érmét. 2018-ban az első 1 unciás Krugerrand ezüstérme alacsony prémiummal jelent meg az ezüst mindenkori "spot" árához képest. Az érme ugyanolyan kivitelű, mint az eredeti aranyérme, Paul Kruger, a Dél-afrikai Köztársaság volt elnökének arcképével. Az aranyérméktől eltérően az ezüst érem névértéke 1 dél-afrikai rand.

A Krugerrand egy ikonikus márka, amely kiállta az idő próbáját. A versengő befektetések sokasága fényében a Krugerrand fenntartja, hogy az ezüstbe történő befektetés jelentheti azt a nyugalmat, amelyet a modern befektető keres.

Miért ezt válassza?

 • A Krugerrand ezüstérem valódi pénz. A Krugerrand ezüstérmék névértéke 1 rand, ezek törvényes fizetőeszközök Dél-Afrikában, és az egész világon elfogadják őket.
 • A Krugerrand ezüstérmék a világhírű dél-afrikai pénzverde vadonatúj veretlen érméi. A Krugerrand egy ikonikus márka, amely ellenállt az idő próbájának.

Az ezüst vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az ezüst értéke jelentős mértékben nőtt az elmúlt évek során, ezért rendkívül biztonságos befektetésnek bizonyult a vagyon megtartása vagy annak növelése szempontjából.

 • Termékérték (1pc)
  15 530,61 ft
 • Visszavásárlási ár
  10 219,40 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  5 311,21 ft

Tény: Az ezüst ára HUF értékkel emelkedett 105.66% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 3 610,13 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 11 762,50 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 10 529,60 HUF/oz.

Történelem

A "Krugerrand" szó Paul Kruger nevéből és a dél-afrikai pénzegység (rand) nevéből származik, amely a Witwatersrand "fehér víz gerincével" társul - ez az az aranytermelő terület, amelyet 1886-ban fedeztek fel Dél-Afrikában. Az érme előlapján látható gazella, Dél-Afrika nemzeti állata. A gazellát (Antidorcas marsupialis) jellegzetes ugrásáról lehet megismerni. Az Aloe claviform az egyik legismertebb dél-afrikai aloe. Ez a növény elterjedt Dél-Afrika száraz belsejében, egy olyan területen, ahol a gazelella is él. Az előlap kialakítását a neves dél-afrikai szobrász, Coert Steynberg mintázta. Az elnök portréját Otto Schultz metszet készíti.

Ellentétben az arany Krugerrandekkel, amelyek nem rendelkeznek névértékkel és értékük a finom aranytartalommal köthető össze, az arany piaci ára mellett az ezüst Krugerrand névértéke 1 dél-afrikai rand.


A Krugerrand ezüstpénzek Kruger elnököt ábrázolják

A Krugerrand ezüst érme előlapján Stephanus Johannes Paulus Kruger, a Transvaal Köztársaság volt elnöke látható. Kruger nemzetközi hírnévre tett szert a 19. század végén a brit erőkkel szembeni búr-ellenállás vezetőjeként. A búrok, döntően holland nyelvű, Európából érkezett, Dél-Afrikában élő telepesek, akik belefáradtak abba, hogy a Brit Birodalom uralja őket, és úgy döntöttek, hogy Transvaal néven saját független országot hoznak létre. Paulus Kruger, aki szintén a búrok leszármazottja volt, vezető figurává vált Dél-Afrika területén.

Kruger egyszerű háttérből származott; 1825-ben egy dél-afrikai gazdaságban született, semmilyen formális végzettség nélkül, bár vadászatában és lovaglásában való jártassága a transzvalai hadseregben végzett katonai szolgálata során jól szolgálta. A hadsereg soraiban meglehetősen gyorsan haladt előre, és a 40-es évei elején már a transzvalai erők főparancsnokává léptették elő. Kruger képességei meghaladták a katona létét, mivel remek diplomata is volt. 1877-ben, amikor a búrok először csaptak össze Nagy-Britannia ellen, Kruger diplomáciai eszközökkel biztosította a búrok győzelmét. Ez növelte népszerűségét, és ennek eredményeként a három évvel későbbi általános választásokon a Transvaal Köztársaság elnökévé választották.

 

A dél-afrikai aranybányászat által létrehozott Krugerrand aranyérme

Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányászati ország a 20. század közepén, és csaknem 50% -kal járult hozzá az éves globális bányakínálathoz. Ennek a bőséges aranykészletnek könnyebb értékesítése érdekében a dél-afrikai aranybányászat felvetette egy olyan forgalomban lévő aranyérme kifejlesztését, amely kizárólag a dél-afrikai bányákból származó aranyat tartalmazna. Az ötletet a dél-afrikai központi bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a törvényes fizetőeszköz Krugerrand aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét 1967-ben verte meg először a dél-afrikai pénzverde, és ez a Dél-afrikai Köztársaság által valaha kibocsátott legsikeresebb aranyérme lesz. A dél-afrikai pénzverde a zászlóshajó aranyérme 50. évfordulója részeként ütött első legális fizetőeszközű ezüst és platina Krugerrands-t.

 

A dél-afrikai Krugerrand a föld leggazdagabb lelőhelyéből származó aranyat tartalmazza

Sajnos a búrok és a britek közötti béke nem tartott sokáig, mivel a Transvaal Köztársaság területén belül a Witwatersrand nevű területen nagy aranybetéteket találtak. A Witwatersrand régió a mai napig a föld leggazdagabb aranykészleteinek ad otthont; úgy gondolják, hogy a földön valaha bányászott arany majdnem 45% -a ebből a gazdag dél-afrikai aranyrégióból jött. A britek, akik elhatározták, hogy biztosítani akarják e hatalmas gazdagság feletti uralmat, hatalmas erőket küldtek - egyes becslések szerint több mint 400 000 embert - harcolni a búrok ellen. A búrok, akiket a brit haderő nagy számban meghaladott, elvesztették a háborút, és a Transvaal 1902-ben visszaszívódott a Brit Birodalomba. Kruger elnök, akinek sikerült Európába menekülnie, soha többé nem tette be a lábát Afrikában, és július 14-én Svájcban száműzetésben halt meg. 1904.

A 20. század közepén Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet, amely közel 50% -kal járult hozzá az éves globális bányászati ellátáshoz. A bőséges aranykészlet könnyebb eladása érdekében a dél-afrikai aranybányászati ipar kifejlesztett egy olyan cirkulációs arany-érmét, amely kizárólag a dél-afrikai bányákból származó aranyat tartalmazta. Az elképzelést a Dél-afrikai Központi Bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a legális “Krugerrand” aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a 70-es évek elején verte fel a dél-afrikai pénzverde, és máig is ez bizonyul a legsikeresebb aranyérmének, amelyet a Dél-afrikai Köztársaság valaha is kibocsátott.

Termék tömege grammban
31.1346
Ezüst tömeg grammban
31.10347
Tisztaság
999
Ezüst tömeg troy unciában
1
Átmérő
38.725
Vastagság
-
Névérték leírás
1 rand
Gyártó:
A Dél-Afrikai Pénzverde, Dél-Afrika

Előlap

Az ezüst érme előlapján a szeretett dél-afrikai volt elnök - Paul Kruger - képe látható. Az ezüst érme ugyanazt a képet viseli, mint az arany Krugerrand, amelyet az 1892-es dél-afrikai Aranytó Érme portréja ihletett. A portré körül "SUID AFRIKA - DÉL-AFRIKA" felirat olvasható.

Hátlap

Az érme hátoldalán egy dél-afrikai gazella látható - egy közepes méretű antilop, amely Afrika déli részének nyílt, fátlan síkságain őshonos - a szavanna határát ábrázolja. Az állat fölött a "KRUGERRAND" felirat látható, az érme oldalán a pénzverés éve és az "FYNSILWER 1OZ FINE SILVER" ezüsttartalma és az R1 névérték szerepel.

Csomagolás

Minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába van csomagolva. A 25 darab érme, gyárilag lezárt tubusokban kapható. Nagyobb mennyiségű vásárlás esetán a dél-afrikai pénzverde zárt dobozával szállítunk, amelyek 20 tubust tartalmaznak - összesen 500 érme.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ összes nagy érmegyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

Alacsony árak

Több mint 30 év tapasztalattal háta mögött, a Tavex képes a legjobb piaci árakat kínálni. A Tavex-nél maximalizálhatja befektetésének megtérülését az alacsony árréseknek és feláraknak köszönhetően.

A termék nincs raktáron

Ez a termék jelenleg nincs raktáron, így most előrendelheti.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.