Árértesítés hozzáadása

Mi a befektetési arany?

Közzétéve Tavex Kft. által 8 hónapok ezelőtt
Aranyár (XAU-HUF)
565 287 HUF/oz
  
+ 1 598 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
7 561 HUF/oz
  
+ 12 HUF

Mi a befektetési arany? Ezzel a kérdéssel viszonylag gyakran megkeresnek minket. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan milyen arany típusai léteznek. Mi a különbség az arany és az arany között? A Tavex milyen típusú aranyat árul és vásárol? Ezeket próbáljuk az alábbiakban tisztázni.Befektetési arany

A befektetési arany, mint olyan, igazában egy Európai Uniós jogi fogalom. Ez olyan arany, ami legalább 0,900 tisztaságú és érmék, rudak vagy lapok formájában forgalmaznak. Az arany tisztaságáról többet a GYIK egy másik menüpont alatt olvashatnak.

Pontosan mi számít befektetési aranynak az EU rendeleteiben, direktíváiban és a magyar áfatörvényben hatarozzák meg. A befektetési aranytermékek az egész EU területén, így Magyarországon is ÁFA mentesen forgalomba hozhatóak. Ez azt jelenti, hogy az ilyen típusú aranytermékek vonzóabbak a fogyasztók számára. Az aranyékszerek ugyanakkor továbbra is ÁFÁs árucikkek maradtak. Az Európai Unióban 2000-től vált egységessé az aranybefektetés adózása. A befektetési arany áfamentessé tételével EU célja az volt, hogy megkönnyítse a lakosság megtakarítási célú aranyfelhalmozását.

Az arany fizikai birtoklása egy olyan befektetési forma, aminek az értéke az arany hollététől függetlenül a világpiacon határózodik meg. Mint minden más befektetés, az aranyba való befektetés is hordoz kockázatot. Az arany világpiaci ára és a devizaárfolyamok változása pont ezek a tényezők, ami miatt fizikai arannyal hosszú távú befektetésként érdemes számolni.

Aranyár (XAU-HUF)
565 287 HUF/oz
  
+ 1 598 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
7 561 HUF/oz
  
+ 12 HUF

Ez is érdekelheti