Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

2024-es évjárat

1 uncia Dél-Afrikai Krugerrand aranyérme

Raktáron
Ha tartós és jól ismert, páratlan likviditású befektetési aranyérmét keres, amely alacsony prémiummal kapható a globális arany ... bővebben
Eladás Vétel Különbözet
1-4
899 497 ft
852 028 ft 5.28%
5-9
898 810 ft
852 028 ft 5.20%
10+
898 124 ft
852 028 ft 5.13%
A FedEx szállítás: 11 430,00 ft
See less
Delivery costs start from 11 430,00 ft
See more
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

Ha tartós és jól ismert, páratlan likviditású befektetési aranyérmét keres, amely alacsony prémiummal kapható a globális arany árakkal szemben, akkor a dél-afrikai Krugerrand a nyerő választás. A Dél-afrikai Pénzverde által, először 1967-ben kiadott Krugerrand híressé vált, mint az első érme, amely pontosan egy uncia aranyat tartalmaz. A mai napig a befektetők mintegy 48 millió uncia finom aranyat vásároltak, több mint 60 millió érmében, amivel a Krugerrand lett a 21. század legnépszerűbb és legaktívabban forgalmazott aranyérme. Azáltal, hogy egy Krugerrand aranyérme tulajdonosa lesz, garanciát nyer arra, hogy a nemesfém-kereskedők, pénzügyi intézmények és befektetők egyaránt nemzetközileg is elfogadják az adott terméket.

Miért ezt válassza?

 • A Krugerrand aranyérmék igen likvidek. Ez abból fakad, hogy az érmekereskedők, befektetők és bankok is világszerte elismerik. A Krugerrand aranyérméknek mindig van helyük a piacon.
 • A Krugerrand érme követi az arany árát. A Krugerrand-érmék értékét elsősorban azok finom aranytartalma határozza meg, amely az arany globális árához kapcsolódik.
 • A Krugerrand érme valódi pénz. A Krugerrand aranyérmék törvényes fizetőeszközök Dél-Afrikában, és ilyen formában az egész világon elfogadják őket.
 • A Krugerrand aranyérmék tartósak. 91,67% -os tisztaságú koronaarany ötvözetből (22 karát) verik. Az ötvözet többi része rézt tartalmaz, amely megerősíti az érmék felületét és növeli az érme tartósságát, alkalmassá téve ezt a kesztyű nélküli kezelésre.
 • A Krugerrand-érmék igazi megtakarításnak felelnek meg. A Krugerrand ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a törvényes fizetőeszköz fizikai aranyérméinek biztonságát és stabilitását.
 • A Krugerrand aranyérmék kiválóak portfóliója diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja miatt a többi pénzügyi eszközzel, portfólió fedezetként szolgál a piaci kockázatok ellen.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  899 497 ft
 • Visszavásárlási ár
  852 028 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  47 469 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 124.46% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 901 430 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 858 454 HUF/oz.

Történelem

A Krugerrand-nek nincs névértéke az érme egyik oldalán sem. Ennek a szokatlan döntésnek az volt az oka, hogy a Krugerrand kifejezze értékét azáltal, hogy finom-arany tartalmát, amelyet az érme hátoldalán látható, az arany világpiaci árához kössenek.

A Dél-Afrikai aranybányászat által létrehozott Krugerrand aranyérme

Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet a 20. század közepén, és csaknem 50% -kal járult hozzá az éves globális bányakínálathoz. Ennek a bőséges aranykészletnek könnyebb értékesítése érdekében a dél-afrikai aranybányászat ötlete egy olyan forgalomban lévő aranyérme kifejlesztése volt, amely kizárólag a dél-afrikai bányák aranyát tartalmazná. Az ötletet a dél-afrikai központi bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a törvényes fizetőeszköz Krugerrand aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a hetvenes évek elején verte meg a dél-afrikai pénzverde, amely a Dél-afrikai Köztársaság által valaha kibocsátott legsikeresebb aranyérmének bizonyul.

A Krugerrand aranyérmék Paul Kruger elnököt ábrázolják

A Krugerrand aranyérme előlapján Stephanus Johannes Paulus Kruger, a Transvaal Köztársaság volt elnöke látható. Kruger nemzetközi hírnévre tett szert a 19. század végén a brit erőkkel szembeni búr-ellenállás vezetőjeként. A búrok, döntően holland nyelvű, Európából érkezett, Dél-Afrikában élő telepesek, akik belefáradtak abba, hogy a Brit Birodalom uralja őket, úgy döntöttek, hogy Transvaal néven saját független országot hoznak létre. Paulus Kruger, aki szintén a búrok leszármazottja volt, vezető figurává válik abban a búr törekvésben, hogy önálló nemzetté váljon a britek ellenőrzése alatt álló Dél-Afrika területén.

Kruger egyszerű háttérből származott; 1825-ben egy dél-afrikai farmon született, nem volt semmilyen formális végzettsége, bár a vadászatban és lovaglásban való jártassága kedvező volt a transzvalai hadseregben végzett katonai szolgálata során. A hadsereg soraiban meglehetősen gyorsan haladt előre, és a 40-es évei elején már a transzvalai erők főparancsnokává léptették elő. Kruger képességei túlmutattak a katona létén, hiszen ő remek diplomata is volt. 1877-ben, amikor a búrok először csaptak össze Nagy-Britannia ellen, Kruger diplomáciai eszközökkel biztosította a búrok győzelmét. Ez növelte népszerűségét, és ennek eredményeként a három évvel későbbi általános választásokon a Transvaal Köztársaság elnökévé választották.

A Dél-Afrikai Krugerrand a föld leggazdagabb aranybetétéről származó aranyat tartalmazza

Sajnos a búrok és a britek közötti béke nem tartott sokáig, mivel a Transvaal Köztársaság területén belül a Witwatersrand nevű részen nagy aranybetéteket találtak. A Witwatersrand régió a mai napig a föld leggazdagabb aranykészleteinek ad otthont; úgy gondolják, hogy a földön valaha bányászott arany majdnem 45% -a ebből a gazdag dél-afrikai aranyrégióból származik. A britek, akik elhatározták, hogy biztosítani akarják e hatalmas gazdagság feletti uralmat, hatalmas erőket küldtek - egyes becslések szerint több mint 400 000 embert - hogy harcoljanak a búrok ellen. A búrok, akiket a brit haderő nagy számban meghaladott, elvesztették a háborút, és a Transvaal 1902-ben visszaszívódott a Brit Birodalomba. Kruger elnök, akinek sikerült Európába menekülnie, soha többé nem tette be a lábát Afrikába. 1904 július 14-én halt meg (Svájcban, száműzetésben).

A 20. század közepén Dél-Afrika volt a legnagyobb aranybányász nemzet, amely közel 50% -kal járult hozzá az éves globális bányászati ellátáshoz. A bőséges aranykészlet könnyebb eladása érdekében a dél-afrikai aranybányászati ipar kifejlesztett egy olyan cirkulációs arany-érmét, amely kizárólag a dél-afrikai bányákból származó aranyat tartalmazta. Az elképzelést a Dél-afrikai Központi Bank hagyta jóvá, amely engedélyezte a legális “Krugerrand” aranyérme létrehozását. A Krugerrand aranyérmét először a 70-es évek elején verte fel a dél-afrikai pénzverde, és máig is ez bizonyul a legsikeresebb aranyérmének, amelyet a Dél-afrikai Köztársaság valaha is kibocsátott.

Termék tömege grammban
33.95576
Arany tömeg grammban
31.10347
Tisztaság
916.7
Arany tömeg troy unciában
1
Átmérő
32.7
Vastagság
-
Névérték leírás
1 uncia arany
Gyártó:
A Dél-Afrikai Pénzverde, Dél-Afrika

Előlap

Az előlap a Dél-afrikai Köztársaság volt elnökét, Paul Krugert ábrázolja. Képét a „Sud - Afrika” és a „South Africa” szöveg veszi körül, az ország neve két anyanyelvén, afrikán és angol nyelven.

Hátlap

A hátlapon egy dél-afrikai gazella (springbok) látható. A gazella fölött található a „KRUGERRAND” szöveg. Az állat alatt található a „FYNGOUD” felirat, amely fordításban „finom arany”-at jelent, és az érme súlya is látható. Az érme közepén található a pénzverés éve, az év első két alakja látható a gazella bal oldalán, az utolsó két szám pedig a jobb oldalán.

Csomagolás

Minden érme külön műanyag kapszulába van csomagolva.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

 

Itt olvashatja el a Tavex új Általános Szerződési Feltételeit.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ legelismertebb gyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 munkanapon napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

 

A termékek valószínűleg raktáron vannak

Ez a termék nagy valószínűséggel raktáron van, és azonnal kiszállításra kerül, amint a fizetés megérkezik.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.