Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

1 uncia Kínai Panda ezüstérme

Nincs raktáron
A Tavex örömmel mutatja be a kínai Ezüst Pandát, a Kínai Népköztársaság legnépszerűbb befektetési minőségű ezüstérméjét. 1983-ban ... bővebben
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

A Tavex örömmel mutatja be a kínai Ezüst Pandát, a Kínai Népköztársaság legnépszerűbb befektetési minőségű ezüstérméjét. 1983-ban a Kínai Központi Bank törvényes fizetőeszközként vezette be, ez az első olyan ezüstérme, amely minden évben megváltoztatja fő motívumának megjelenését, ezt a szempontot a gyűjtők nagyra értékelik, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy az érme jelentős gyűjtői prémiumot nyújtson a másodlagos piac. A 99,9% -os ezüst finomságú kínai Ezüst Panda érmék egy szelíd és derűs pandamaci kecses portréját ábrázolják - a panda kínai nemzeti szimbólum és a világ egyik legritkább állata.

Egyedülálló metszési módszerrel készült kínai Ezüst Panda érme fényes és sötétebb ezüst árnyalatokat mutat, ez kivételes esztétikai ábrázolása a pandamackó fekete foltjainak és fehér szőrének. Ezek a művészi jellemzők az érme kiváló minőségével párosulva emlékezetes ajándékká teszik, különösen, ha az árát is figyelembe vesszük. Azok számára, akik szívesen vásárolnak kínai Ezüst Pandákat befektetésként, a Tavex, mint a hivatalos európai forgalmazó, piacvezető árakat tud ajánlani az ezüstérmék bármely kívánt mennyiségéhez.

Az 1 unciás érméket 2015-ig verték, az érme kialakítása a pénzverés évétől függően változik.

Miért ezt válassza?

 • A kínai Ezüst Panda érmék értéke követi az ezüst árát. A kínai ezüstpandák értékét elsősorban finom ezüsttartalmuk határozza meg, amely összefügg az uralkodó ezüstárral.
 • A kínai Ezüst Panda ára az infláció hatására emelkedni fog. Az ezüst a történelem során a nagy infláció idején nagy értéknek bizonyult, gyorsabban és magasabbra értékel, mint a legtöbb más befektetés!
 • A kínai Ezüst Panda érmék népszerűek a gyűjtők körében. Különböző kialakításuk és éves pénzverési korlátjuk miatt a másodlagos piacon folyamatosan értékelő értékkel bírnak.
 • A kínai Ezüst Panda érmék nemzetközileg elismertek. Mivel a világon az egyetlen legális fizetőeszköz ezüstérme, amely egy pandamacit ábrázol, amely egy Kínában endemikus állat, világszerte biztosított a befektetők elismerése.
 • A kínai Ezüst Panda érmék .999 tiszta ezüstből készülnek. A kínai ezüst Panda érmék nagyszerű módja annak, hogy kézbe vegye ezt az értékes fehér fémet.
 • A kínai Ezüst Panda érmék megtakarításoknak felelnek meg. Az ezüstnek az aranyhoz viszonyított történelmi alacsony ára teszi ideális befektetéssé azoknak a befektetőknek, akik kisebb összegeket kívánnak befektetni, vagy azoknak, akik úgy gondolják, hogy nemesfémet kapnak „bakjukért”, azzal a várakozással, hogy az árfolyam meredekebb felértékelődését várják. ezüst az aranyhoz képest.

Az ezüst vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az ezüst értéke jelentős mértékben nőtt az elmúlt évek során, ezért rendkívül biztonságos befektetésnek bizonyult a vagyon megtartása vagy annak növelése szempontjából.

 • Termékérték (1pc)
  -
 • Visszavásárlási ár
  10 961,10 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  -10 961,10 ft

Tény: Az ezüst ára HUF értékkel emelkedett 128.53% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 3 610,13 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 11 762,50 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 10 961,10 HUF/oz.

A Kínai Ezüst Panda érmék ára és prémiuma

Az Amerikai Sashoz, az Osztrák Filharmonikusokhoz, a Kanadai Juharlevélhez és más jól ismert törvényes fizetőeszközökhöz képest, amelyeket kezdetektől korlátlan mennyiségben vertek fel, a kínai Ezüst Pandák évi szinten korlátozott kiadásúak. Ez, és az érmén látható, évente változó pandamedve-motívum is hozzájárult ahhoz, hogy jelentős gyűjtői prémiumot szerezzenek a másodlagos piacon. 2012-ben, a megnövekedett keresletre adott válaszként, a Kínai Központi Bank a legnépszerűbb 1 unciás tömeg éves pénzverési korlátját évi nyolc millió darabra növelte, ami az eddigi legmagasabb. Noha a nagyobb kínálat kissé csökkentette az érme prémiumát a másodlagos piacon, ez tökéletes lehetőség lehet a hosszabb távú befektetők számára, figyelembe véve az érmék felerősítésének potenciálját.

A kínai Ezüst Panda-érmék jövőbeni értékének és prémiumának felértékelődését számos meggyőző tény támasztja alá, az első és legnyilvánvalóbb az, hogy ezek Kína egyetlen törvényes fizetőeszközének ezüst pénzérme. Azt is figyelembe kell venni, hogy 1,35 milliárd kínai él, és az egy unciás Ezüst Panda érmék jelenlegi pénzbocsátási határát 8 millió darabra határozzák meg évente, míg az Egyesült Államok lakossága 320 millió, és ott jelenleg több mint 40 millió amerikai Ezüst Sas pénzverést engedélyeznek évente. Másodszor, az a törvény, amely megengedte az ezüst szabad piaci árazását, és amely lehetővé tette a kínai állampolgárok számára, hogy befektessenek és kereskedelmet folytassanak a fehér fém területén, aligha több mint egy évtizede létezik, ezzel további teret hagyva az ezüst népszerűségének Kínában. A harmadik ok, a kínai Ezüst Pandák Kína szárazföldön történő eloszlására vonatkozik, amelyet a közelmúltig közvetlen állami ellenőrzés alatt tartottak, vagyis csak az állami tulajdonban lévő intézmények tudták eladni ezeket az érméket, ami rendkívül hatástalan és likvid piac eredményezéséhez. Ez most megváltozott, és a veretlen kereskedők és a pénzügyi intézmények megkönnyíthetik ezen érmék kereskedelmét. Negyedszer, a kínai kormány összehangolt erőfeszítéseket tesz az arany és az ezüst tulajdonjogának előmozdítása érdekében - ezt nem fogjuk látni a nyugati országokban. Legvégül, de nem utolsó sorban, Kínának erős affinitása volt és van az ezüst felé, és ha a nemesfémek piacának jelenlegi liberalizációs politikája folytatódik, ez a történelmi örökség további hosszú távú támogatást nyújthat a kínai Ezüst Panda érmék jövőjének.

Kína ezüstkereslete

A kínai nép már régóta úgy értékeli az ezüstöt mint a gazdagság tárolás- és csereközpontját. A Han-dinasztiáig (Kr. E. 200-ig) visszanyúló bizonyítékok azt mutatják, hogy ezüstöntvényeket használták pénzként - ez a bevált gyakorlat 1936-ig fennmaradt. Ezenkívül 1500 és 1800 között Kína volt az egyetlen ezüst importőr a világon. A nagy ezüstbeáramlás oka a jelentős kereskedelem volt, amelyet a kínai és a külföldi kereskedők folytattak. A külföldiek nagy érdeklődést mutattak a kínai selyem, tea és porcelán iránt, míg a kínaiaknak inkább az ezüstre fájt a foguk. Kína ezüst iránti igénye a kereslet és a kínálat egyszerű egyenletével magyarázható: Kína nagy népességének, dinamikus és kereskedelemorientált gazdaságával párosulva, csereközegre vagy pénzre volt szüksége. A nem megfelelő hazai bányászati arany- és ezüstkészlet a nemesfémeket külföldről való felvásárolására kényszerítette rá. Manapság az egyenlet kissé megváltozott: a bányászati technológia és a geológiai kutatások fejlődése révén Kína a világ harmadik legnagyobb ezüsttermelőjévé vált, ám az ezüst iránti szeretete ugyanolyan erős, mintha valaha volt. Évente kétszer annyi a kereslet, mint a hazai kínálat. Úgy, mint kétszáz évvel ezelőtt, Kína ma is a vezető piac a fizikai ezüstbefektetések terén.

A kínai Ezüst Pandák jelölték az ország veretlen pénzpiaci liberalizációjának kezdetét

A legtöbb nyugati gazdasággal ellentétben Kína soha nem használt aranyat, hanem inkább ezüstöt monetáris rendszerének elsődleges horgonyaként. Az ezüst alapú monetáris rendszer évszázadok óta szolgálja az országot, ám a nagy depresszió kezdete a kommunizmus 1930-as években kialakult növekedésével együtt arra késztette a hatóságokat, hogy feladják azt a tiszta papírra vonatkozó szabvány érdekében. Az új papírpénz-rendszer támogatása érdekében jogszabályt vezettek be, amely szerint, a forgalomban lévő monetáris ezüst az új papírpénzért cserébe átadásra kerül a hatóságoknak. Az új szigorú szabályok ellenére az ezüst kereskedelme, valamint az aranyból készült ékszerek és régiségek tulajdonjoga továbbra is megengedett volt, bár csak rövid ideig. Az 1930-as évek végén a kínai-japán háború kitörése, valamint a kommunista és a kínai intézmény közötti versengés arra késztette a hatóságokat, hogy tiltsák be a nemesfémek bármilyen formájú vagyonjogosultságát.
 
Ez a tilalom öt hosszú évtizeden keresztül hatályban is volt, mielőtt a kínai kormány gazdasági és filozófiai fordulatot hajtott végre a belföldi veretlen pénzpiaca vonatkozásában azáltal, hogy 1982-ben és 1983-ban bevezették a kínai arany- és ezüst-Panda-érméket. Ezen évektől kezdve a kínai hatóságok lassan elengedték az 1930-as évek óta bevezetett korlátozásokat. Sajnos az ezüstfémek liberalizációja nem haladt ugyanolyan ütemben, mint az aranypiacé, így az ezüstön - az aranytól eltérően - továbbra is 17% -os hozzáadottérték-adó van Kínában. Képzelje el, mi történne a kínai Ezüst Pandák iránti kereslettel, ezt az adót eltörölnék...
 
A kínai pandamaci

Az a döntés, hogy az érme fő motívumaként az ikonikus óriáspandát használják, nagy szerepet játszott a kínai Ezüst Panda érmék sikeres promóciójában. A bambuszevő  panda Közép- és Dél-Kína endemikus állata, amelyet a szem és a füle körül lévő fekete foltok jellemeznek. Bájos és békés természete, valamint a kínai nemzeti szimbólumként való státusza ellenére is, a panda medve sajnos nagyon ritka állat. Az erdőirtás és a kereskedelmi célú gazdálkodás miatt a óriáspandák nagy részét elpusztították, így a vadon élő pandák népe néhány becslés szerint csak 2000 egyedre esett vissza. Az elmúlt évtizedben a kínai kormány kiterjedt védelmi erőfeszítéseket tett a panda medve populáció csökkenésének megakadályozására. Habár továbbra is veszélyeztetett faj, úgy vélik, hogy a számuk a legutóbbi években növekedni látszik, ami a faj védelmében tett erőfeszítések sikerét támasztja alá.

A kínai Arany Pandát először 1982-ben, az Ezüst Pandát 1983-ban vezették be, mindkettő azóta folyamatosan gyártásban van - kivéve 1986-at, amikor is nem adtak ki Ezüst Pandákat. A kínai Panda érméket három különböző helyen gyártják:

 

* Sanghaj Pénzverde 1982-2004

* Sanghaj Pénzverde 1985-1999, 2003-2004

* Sanghaj Guobao Pénzverde 1999-2002, és 2005-től kezdve

 

A Sanghaj Guobao, mint a Kínai Népbank (Kína Központi Bank) leányvállalata.

Termék tömege grammban
31.13461
Ezüst tömeg grammban
31.10347
Tisztaság
999
Ezüst tömeg troy unciában
1
Átmérő
40
Vastagság
-
Névérték leírás
10 jüan
Gyártó:
Shenzhen Guobao Pénzverde 1999-2002; 2005-től, Kína

Előlap

Az előlap a Mennyek Templomát ábrázolja, amely az UNESCO világörökség része, és amely Peking központi részén található vallási épületek komplexumából áll. A Mennyek Temploma felett egy kínai nyelvű szöveg áll, amely a „Kínai Népköztársaságot” jelenti, alján pedig a pénzverés éve látható.

Hátlap

A hátlapon egy óriáspanda, a kínai nemzeti szimbólum és a világ egyik legritkább állata látható. A hátlap kialakítása a pénzverés évétől függően változik. Alul a 10 jüan névértéket, az „1 uncia” súlyt és az „Ag .999” felirattal ellátott ezüsttartalmat mutatják.

Csomagolás

Minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába van csomagolva, igény szerint.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ összes nagy érmegyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

Alacsony árak

Több mint 30 év tapasztalattal háta mögött, a Tavex képes a legjobb piaci árakat kínálni. A Tavex-nél maximalizálhatja befektetésének megtérülését az alacsony árréseknek és feláraknak köszönhetően.

A termék nincs raktáron

Ez a termék jelenleg nincs raktáron, így most előrendelheti.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.