Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

Osztrák 1 Dukát befektetési aranyérme

Raktáron
Ausztria legkiválóbb történelmi aranyérméje, a Ferenc József dukát aranyérme egy gyönyörű darab, amelyet az egész világon elismernek ... bővebben
Eladás Vétel Különbözet
103 742 ft
93 389 ft 9.98%
A FedEx szállítás: 8 890,00 ft
See less
Delivery costs start from 8 890,00 ft
See more
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

Ausztria legkiválóbb történelmi aranyérméje, a Ferenc József dukát aranyérme egy gyönyörű darab, amelyet az egész világon elismernek hosszú távú uniformitása és magas tisztasága miatt. Ez az érme az Osztrák Birodalmat, azaz a második legnagyobb európai nemzetet, és a világ egyik korszak vezető hatalmának történelmét testesíti meg. Az „osztrák dukát” vagy „1 dukát” néven ismert érme az Osztrák Birodalom történelmét idézi méghozzá a múlt eseményeit meghamisító 98,6% -os arany tisztasággal - amely a klasszikus, történelmi arany érmék közül a legmagasabb.
A rendkívül gazdag részletekkel ellátott aranyérmét a Habsburg-ház, Európa egyik legrégebbi és legbefolyásosabb királyi családjának címere ékíti és Európa egyik utolsó nagy uralkodójának, Ferenc József a képe díszíti. Az érme rajzolatát első ízben 1872-ben ütötték. Ausztriában 1914-ben Ferenc József saját képével készíttette az utolsó forgalmi dukátot. Ma a neves Osztrák Pénzverde készíti a osztrák dukát utánvereteit. Az Osztrák Pénzverde hosszú távú partnereként és ezen érme egyik vezető európai kereskedőjeként, a Tavex piacvezető árajánlatokat kínálhat ennek a csodálatos történelmi aranyérmének.

Miért ezt válassza?

 • A Ferenc József 1 dukát érme Ausztria az egyik leghíresebb történelmi aranyérméje. A hosszú ideje ismert szabályos formája, magas tisztasága és művészi szépsége miatt elismert Ferenc József dukát érem, ma Közép-Európa legismertebb aranyérméje.
 • A Ferenc József 1 dukát remek választás érmegyűjteményekhez. Az érme birtoklása szó szerint egy darab európai történelem birtoklását jelenti. Megtestesíti a világ egyik legnagyobb hatalmának, az Osztrák-Magyar Monarchia történetét, továbbá az akkori egyik vezető uralkodót, Ferenc József császárt ábrázolja.
 • Ferenc József 1 dukát aranyérme valódi pénz. Az osztrák dukátok mentesülnek a hozzáadottérték-adó alól, és így Európában az aranykereskedők és a befektetők is egyaránt átválthatják.
 • A Ferenc József 1 dukát aranyérme egy nemzetközileg elismert pénzérme. A több mint száz évig tartó történelmet viselő érmét jelenleg a neves Osztrák Pénzverde képviseli. Az 1 dukát egyedi kialakítása és formája, nemcsak egy világszerte kiváló érmévé emeli, hanem mindenhol fizetőeszközként is elfogadhatóvá teszi.
 • A Ferenc József 1 dukát aranyérme igazi megtakarításnak felel meg. Az osztrák dukát ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a fizikai aranyérmék biztonságát és stabilitását.
 • A Ferenc József 1 dukát aranyérmék követik az arany árát. Az 1 dukát érmék alapértékét elsősorban azok finom aranytartalma határozza meg, amely az arany uralkodó árához kapcsolódik.
 • A Ferenc József 1 dukát aranyérme nagyszerű ajándék is lehet szeretteinek. Amellett, hogy a hosszú távú erély szimbóluma, a dukát aranyérme egyben értékes történelmi darab is.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  103 742 ft
 • Visszavásárlási ár
  93 389 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  10 353 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 141.59% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 902 354 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 844 821 HUF/oz.

Történelem

A Ferenc Józsefet ábrázoló aranyérmék nagy részét az 1900-as évek elejétől adták ki. Az 1915-ben kelt 1 dukátos érmét ma az Osztrák Pénzverde gyártja.

A dukát aranyérme története

Nem túlzás azt állítani, hogy az 1 dukátos érme az uniformitása szempontjából a világ első számú aranyérméje, és egyike a három legfontosabb klasszikus érméknek amelyeket valaha is gyártottak Európában. Kevesen tudják, hogy az érmék eredetileg nem Ausztriából származnak, örökségük a középkori Olaszországhoz vezet vissza. Az arany dukát születési helye, amelynek egységessége több mint 700 éve megkönnyíti a kereskedelmet, az olaszországi Velence városa volt. A 12. és 13. században Velence kereskedelmi erőmű volt, az Adriai-tengerpart menti területeken uralkodó városállam. A város kereskedelmének és előtérbe helyezésének elősegítése érdekében az akkoriban uralkodó herceg egy olyan aranyérem verését rendelte el, amelynek súlya 3,5 gramm lett, 98,6% (23,68 karátos) meghatározott tisztasággal. Mivel a "hercegek" irányították a várost, az új érme a"ducatus" nevet kapta, amely latinul "hercegséget" jelent.

Az 1 dukát aranytartalma üzleti kampány volt

Már a kezdetektől fogva azonnali sikere volt az érméknek. Ezt az eredményt részben Velence regionális befolyásának és messzemenő kereskedelmének tulajdonították, de igazából az érme magas tisztasága volt a felelős annak felismeréséért és elfogadásáért. Pusztán az arany ily magas szintű tisztasága önmagában nagy eredmény volt, és az 1 dukát olyan ragyogó arany színben tündökölt, hogy más pénzérmék aligha tompának tűntek mellette. A dukát a kereskedelmi dominanciáért versengő firenzei florin mellett is kiemelkedő darab, hisz a többi nagy cirkulációs pénzérmék alacsonyabb tisztaságú ezüstből vagy aranyból készültek. Az ilyen nagy tisztaságú dukátok lenyűgöző sikere nagyrészt annak tulajdonítható, amit manapság „marketingnek” nevezünk. A tiszta arany, vagy a 24 karátos arany szokatlanul puha, és ennélfogva ilyen magas karátos érmék nem alkalmasak cirkulációs érmék gyűjtésére, mivel könnyen elkopnak. Másrészről, a nagy finomságú aranyérme diffundálja az arany gyönyörű és csábító színét, és ezt a szempontot még ma is sokan értékelik.

Az arany dukát a "par excellence" univerzális érméjévé válik

Az arany dukátok fő célja Velence befolyásának terjesztése volt, és ezt remekül is teljesítették. A dukátok elősegítették a kereskedelmet és megkönnyítették az áruk kifizetését azáltal, hogy úgy a Földközi-tengeren, mint Indiában, Afrikában de még a Közel-Keleten is elérhetőek voltak a kereskedelemben. A 15. századra a velencei arany dukátok lettek a választott nemzetközi pénznem a világon. Népszerűségük annyira nyilvánvalóvá vált, hogy más nemzetek és államok is elkezdték a velencei dukátokat utánozni a saját verziójuk megfogalmazásával, bár néha eltérő kialakítással és alakkal, de betartva a 3,5 gramm szabványos egységességét és 98,6 százalék arany finomságot. Az ismert olasz városállamok, mint például Róma, Genova és Firenze, és más külföldi városok, például Konstantinápoly és Acre, valamint a legtöbb európai nemzet is, köztük Ausztria, Svédország, Hollandia, Németország és Oroszország - csak néhányat említve - elkezdték a dukátok kiadását. Valójában, a kezdetektől fogva, a dukátot több mint 250 különféle egység használta, beleértve az állami és a magán pénzverdéket is.

A legérdekesebb az, hogy a „ducat” kifejezés elszámolási egységgel lett összekapcsolva - amelyet úgy a velencei, mint más szervezetek integritásának is a közvetlen eredménye - mert a dukátok súlyát és tisztaságát egységesen betartották az idők során. Velence városa öt évszázadig hasonló díszítéssel adta ki az érméket, mindaddig amíg Napoleon 1797-ben meg a várost meg nem hódította.

Az arany dukát a Habsburg-ház címerét ábrázolja

A Habsburg királyi család tartóssága és neve, bizonyos értelemben hasonlóan a dukát érmékhez, erőteljes volt nagyon sokáig. A család a 10. század körül jött létre a svájci Aargau-i Habsburg kastély építésével együtt. A tizenharmadik század végére a család megszerezte az Osztrák Hercegség parancsnokságát, amelyet több mint 600 évig vezettek, amíg Ausztria 1919-ben nemzetközivé nem vált. A Habsburgok Európa egyik legerősebb királyi háza volt, a házasságok és a politikai szövetségek révén nagy befolyást gyakoroltak. Rendszeresen uralták a Szent Római Birodalmat (azt a politikai egységet, amely az olaszországi Rómától, Németország északi részéig terjedt) a tizenötödik és tizennyolcadik század között. A család hatalmának origójához tartozik Közép-Európa szívének meghatározása, valamint a Habsburgokhoz tartozó területek közé sorakszik még Spanyolország, Olaszország egyes részei, Hollandia nagy része, valamint Amerikában lévő birtokok.

A Szent Római Birodalom bukása után, Napóleon hadseregének köszönhetően, a 19. század elején, a Habsburgok, megegyezést kötöttek Napóleonnal, és cserébe jogukban voltak visszavonulni hosszútávú birtokosként Ausztriában. A Habsburgok türelmesen konszolidálták földjeiket és erejüket azáltal, hogy megalapították az Osztrák Birodalmat, amely Ausztriából az ország déli és keleti részén található számos vazallus tagból áll. Miután Napóleon elszenvette az első súlyos veszteségét az oroszországi katasztrófa elleni kampányával, a Habsburgok és más szövetségeseik 1815-ben gyorsan felfordultak és összetörték a korábbi francia Nagy Hadsereget. Az egyik győztesként a Habsburgok további területekre támaszkodtak, amelyek Horvátországot, Olaszország északi részét is magukba foglalták (Lombardia-Velence) és azon régiókat, amelyeket manapság Nyugat-Ausztriának tekintünk. A kibővült Osztrák Birodalom Európa második legnagyobb földrajzi nemzetévé vált, amely felett a Habsburgok a következő évszázadban uralkodtak

Az arany dukát megkönnyítette az Osztrák Birodalom kereskedelmét

Az első osztrák dukátot valamikor a 16. század elején adták ki. Hitelérme kiemelkedése az Osztrák Birodalom 1816-os kibővítésével vált nyilvánvalóvá. A tizenkét különböző országból álló Osztrák Birodalom egy multinacionális birodalom lett, amely Európa harmadik legnagyobb népességét tartalmazta. Ez egy dinamikus gazdaság volt, amely alapvetően a kereskedelmetől függött, és ez az a funkció, amelyet az osztrák arany dukátok is segített megerősíteni. Nem a dukát volt az egyetlen aranyérme, amelyet akkoriban az Osztrák Birodalomban használtak. A napi ügyek során az alacsonyabb arany-tisztaságú érmék alkalmasabbak voltak a kezelésre. Ezek az érmék egymás mellett keringtek a dukátokkal, és mind hordták az osztrák aranygödör és korona szimbólumát, valamint a magyar arany forintot. Ennek ellenére az osztrák dukátok továbbra is a a kedvelt aranyérmék közé tartoztak - kereskedelmi tranzakciók rendezéséhez az Osztrák Birodalom egészén és azon túl.

A Ferenc József dukát Közép-Európa legértékesebb aranyérméje

A Ferenc József képével ellátott érmék az osztrák arany dukátok leghíresebb változata. Népszerűsége abból a tényből fakadt, hogy Ferenc Józsefet patriarchális alakként tisztelték - a vezetőt aki összetartotta a Birodalmat, tiszteletet követelve alanyaitól. Ferenc József 1848-ban lépett trónra, de uralkodásának első két évtizede megpróbáltatás volt, ellentmondva annak a hírnevének, hogy keményen képes uralkodni a régió felett. Az olaszországi Solferino-csatában, a militarizmusban kevés tapasztalattal, az 1859-es csatában Ferenc Jozsef maga volt a parancsnok, és elvesztette a csatát a francia hadsereg ellen, ezzel arra kényszerítetve őt, hogy feladja a Lombardia (a milánói régió) szövetségeseit. 1866-ban elvesztette az osztrák-porosz háborút, ami azt jelentette, hogy osztrák szövetségese, az olasz Vittorio Emanuele király számára átengedte a velencei régió osztrák irányítását. Egy évvel később a nacionalista hangulat magyarországra kényszerítette Ferenc Józsefet, hogy adja meg az ország autonómiáját, létrehozva így az Osztrák-Magyar Monarchiát. Ezen első tévedései ellenére, 1867-től kezdve, békésen és sikeresen uralkodott 1916-ban meghalt haláláig.

Ebben az egyeztetési időszakban az Osztrák-Magyar Monarchia virágzott. Az iparág kibővült, a társadalom művészi és tudományos szegmense virágzott, különösen Ausztriában, modernizálódott az infrastruktúra, a kettős monarchia során építettek vasúthálózatokat, folyami csatornákat és kikötőket, Magyarország vált a táplálék egyik legfontosabb tápanyagává Európa többi részében, a Birodalom pedig az egész világ negyedik legnagyobb gépgyártója lett. A jövedelmek növekedése és a kereskedelem virágzása következtében Ferenc József uralkodása természetesen a „bőséges” időhöz társult, ezzel növelve népszerűségét. Különösen népszerű volt az osztrák társadalom konzervatívabb rétegei között, és hasonlóképpen erős lojalitást vonzott Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és a Cseh Köztársaságban. A Ferenc József dukátok átadása újszülött gyermekeinek szüleinek, ifjú házasoknak, vagy általában emlékezetes ajándékként olyan hagyomány lett, amelyet továbbra is gyakorolnak az Osztrák-Magyar Monarchia korábbi országaiban.

A világhírű Osztrák Pénzverde (Münze Österreich), az osztrák Központi Bank leányvállalata, a 12. századból származik. Az Osztrák Pénzverde története 1194-ben kezdődik, amikor Oroszlánszívű Richárd (I. Richárd angol király) 12 tonna ezüstöt fizetett ki, hogy V. Leopold osztrák herceg biztosítsa szabadság mentességét. A herceg később az ezüsttel érméketet készítetett, és ezáltal lerakta az Osztrák Pénzverde alapjait. Gazdag és hosszú története során az Osztrák Pénzverde Európa legismertebb és legszélesebb körben használt érméit állította elő, ideértve az aranykoronákat, guldenákat, dukatokat és ezüst érméket, például a “Mária Teréza thálert.” Az Osztrák Pénzverde által kibocsátott aranyat sokan széles körben használták a kereskedelemben az Osztrák-Magyar Birodalom idején, míg az ezüst-taller bizonyult a globális kereskedelemben a legkeresettebb és legszélesebb körben használt ezüst érméknek  - 1750 és 1950 között. Manapság a pénzverde a legelismertebb Európában és az Arany- meg Ezüst Filharmonikusok a legkívánatosabb befektetési érmék.

Termék tömege grammban
3.4909
Arany tömeg grammban
3.44203
Tisztaság
986
Arany tömeg troy unciában
0.11066
Átmérő
20
Vastagság
0.8
Névérték leírás
1 dukát
Gyártó:
Osztrák Pénzverde, Ausztria

Előlap

Az előlapon babérkoronás Ferenc József császár alakja látható. Portréja a „FRANC IOS I D G AUSZTRIA SZEREPLŐ” címet viseli, amely „Ferenc József I, Isten kegyelméből, osztrák császár”-t jelenti.

Hátlap

A hátoldalon a Habsburg-ház címerét a „HVNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX AA 1915” szöveg veszi körül, amelynek magyar fordítása:  „Magyarország, Csehország, Galícia, Lodoméria, Illíria, Ausztria királya és fejedelme 1915”.

Csomagolás

Mindegyik érme külön-külön egy kemény műanyag érmekapszulába van csomagolva.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

 

Itt olvashatja el a Tavex új Általános Szerződési Feltételeit.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ legelismertebb gyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 munkanapon napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

 

A termékek valószínűleg raktáron vannak

Ez a termék nagy valószínűséggel raktáron van, és azonnal kiszállításra kerül, amint a fizetés megérkezik.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.