Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

A svájci 20 frankos Helvetia aranyérme

Raktáron
A Tavex örömmel mutatja be Svájc legismertebb klasszikus arany darabját, a svájci 20 frankos Helvetia érmét. A ... bővebben
Eladás Vétel Különbözet
172 637 ft
160 355 ft 7.11%
A FedEx szállítás: 8 890,00 ft
See less
Delivery costs start from 8 890,00 ft
See more
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

A Tavex örömmel mutatja be Svájc legismertebb klasszikus arany darabját, a svájci 20 frankos Helvetia érmét. A „svájci Vreneli” néven is emlegetett 20 frankos aranyérmét először 1883-ban bocsátották ki, és Svájc hosszú örökségéről tanúskodik, amely a nemesfémek kézművességének és gyártásának egyik legjelentősebb országa. Kivételesen tartós, 21,6 karátos aranyötvözetből készült, a svájci 20 frankot a híres svájci címer díszíti egy tölgyfa háttér felett, amely az ország hosszú távú lelkierejét szimbolizálja, és maga Svájc kecses női megszemélyesítését.

Páratlan egységességgel és „svájci gyártmányú” minőséggel ez az érme a föld egyik legvirágzóbb országát fémjelzi. A pénzügyi stabilitáshoz és biztonsághoz kapcsolódó svájci 20 frank a világon a nemesfém-kedvelők, befektetők és gyűjtők nagy többségének is kedvelt történelmi aranyérméje.

Miért ezt válassza?

 • A svájci 20 frank Svájc legkeresettebb aranyérméje. Ez a svájci aranyfrank a virágzó alpesi ország leghíresebb történelmi érméje, amelyet a Helvetia, a svájci női megszemélyesítés gyönyörű szimbólumával díszítettek, és hat évtizede páratlan egységet mutat.
 • A svájci 20 frank Svájc leglikvidebb aranyérméje. Az 1883 óta mintegy 61 millió darabot vertek fel, így a svájci 20 frankos aranyérme a nemesfém-kereskedők és befektetők körében is igen elterjedt név.
 • A svájci 20 frank “aranyat ér.” Svájcban mentesek a hozzáadottérték-adó és a tőkenyereség-adó alól.
 • A svájci 20 frankos aranyérmék nemzetközileg is elismertek. A világ egyik legstabilabb és legvirágzóbb országa, Svájc emblémáinak ábrázolásával a 20 frankos Helvetia aranyérme a bizalom, a stabilitás és az egységesség szimbóluma, amelyhez bárki viszonyulhat. Végül is ez az a bizonyos svájci pontosság.
 • A svájci 20 frank igazi megtakarításnak felel meg. A svájci aranyfrank ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a fizikai aranyérmék birtoklásának biztonságát és stabilitását.
 • A svájci 20 frankos aranyérmék kiválóan alkalmasak portfóliójuk diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja más pénzügyi eszközökkel arra készteti az államadósságot, hogy portfólió fedezetként szolgáljon a piaci kockázatokkal szemben.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  172 637 ft
 • Visszavásárlási ár
  160 355 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  12 282 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 124.78% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 901 430 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 859 666 HUF/oz.

Történelem

Betekintés a svájci 20 frankos Helvetia aranyérme neve mögé

Svájc leghíresebb aranypénze és maga az ország mögött egy Helvetii néven emlegetett kelta törzs áll, amely Kr.e. 500 körül telepedett le a ma Svájcként ismert alpesi régiókban. Ennek a törzsnek és később a régiónak a neve latin nyelven élt tovább. Ma Svájc hivatalos neve a Svájci Államszövetség, vagy latinul Confoederatio Helvetica, és ezért volt az oka annak, hogy Svájc gyönyörű női megszemélyesítését a svájci 20 frankos aranyérme előlapján ábrázolják - „Helvetia” néven.

A svájci frank születése

A 19. század közepéig Svájc kantonjai (tagállamai) kiváltsággal rendelkeztek saját pénzverésük kibocsátásával. Jogukat egyidejűleg gyakorolva nagy mennyiségű, különböző címletű, súlyú és finomságú érmét bocsátottak ki, amelyek szintén különböző anyagokból álltak. Ezenkívül nagy volt a külföldi pénzverés beáramlása Svájc kedvező földrajzi kereskedelmi helyzete és az átutalások miatt, amelyeket viszonylag nagyszámú svájci zsoldos küldött haza, akik akkor Európa-szerte különböző bíróságok alkalmazásában voltak. Az érmék sokfélesége bonyolította a mindennapi monetáris tranzakciókat, és így a zűrzavar enyhítése érdekében a kantonok megállapodtak abban, hogy a pénzverés és az érmekibocsátás kizárólagos jogát át kell adni a szövetségi kormánynak. 1850-ben a hatályos jogszabályokkal a svájci szövetségi közgyűlés elfogadta a szövetségi pénzérmékről szóló törvényt, amely előírta, hogy az ezüst legyen az új monetáris rendszer alapja, és az új egységes ezüst pénzveretet svájci franknak nevezzék.

A svájci frank és a Latin Monetáris Unió

1865-ben Olaszország, Franciaország, Belgium és Svájc megalapította Európa első nagy pénzunióját „Latin Monetáris Unió” néven. Ez az unió kísérlet volt arra, hogy az egyes országok pénzét egyöntetű valutába egyesítse. Az unió alapító tagjai megegyeztek pénzverésük egységes finomságában és súlyában, amelyet a francia ezüst és arany frankkal egyenlővé tettek, és megegyeztek abban, hogy egymás arany és ezüst érméjét paritáson cserélik, függetlenül attól, hogy az más mintát visel-e. A két nemesfém arányát szintén standardizálták: 4,5 gramm ezüst, .290322 gramm arannyal, 15,5: 1 arány. Ez a szabványosítás megkönnyítette és leegyszerűsítette a tagországok közötti kereskedelmet, és vonzó koncepciónak tekintették, más európai országokat is csatlakozásra késztetve. Noha az uniónak számos hibája volt, amelyek közül az egyik az volt, hogy az egyes kormányok túlnyomtatták a papír-bankjegyeket a nemesfém és pénzforgalom között meghatározott rögzített arány fölött - mindez inkább a rossz emberi megítélés következménye volt, mint az egységes nemesfém pénzverés kudarca. Ennek ellenére az unió az I. világháború megjelenéséig kibővült, és egy évtizeddel később, 1927-ben hivatalosan is felbomlott.

A svájci 20 frankos aranyérme létrehozása

Annak ellenére, hogy csatlakozott egy olyan valutaunióhoz, amely mind az arany, mind az ezüst pénzverésén alapult, Svájc úgy döntött, hogy nem bocsátja ki saját arany frankját, amikor belépett az unióba, amely döntés csaknem húsz évig tartott. Ennek kettős oka volt: először is, hogy két fő kereskedelmi partnere Olaszország és Franciaország volt, azt jelentette, hogy ebből az országokból nagy mennyiségű aranypénz került beáramlásra, és mivel pénzverésüket a svájci hatóságok is törvényes fizetőeszköznek tekintették, nem kellett saját aranypénzt kibocsátaniuk. A második ok az volt, hogy a valutaunióban az aranyérmék névértékét nagyjából az arany piaci árfolyamának megfelelően állapították meg, ami veszteségessé tette az ilyen érmék verését és kibocsátását.

Az unió többi tagja egy ideig tűrte a második okot, de amikor Franciaország „pénzverés-parazitással” vádolta Svájcot, a svájci szövetségi kormány kizárólag a politikai veszekedés miatt úgy döntött, hogy 1883-ban megkezdi az aranyfrank saját verziójának kiadását. Bár elkötelezte magát a svájci aranypénzverés mellett, ezen érmék kibocsátása viszonylag alacsony volt a következő húsz évben. Ez azonban az első világháború beköszöntével megváltozott, amikor Franciaország és Olaszország is elhagyta nemesfém-szabványát a fiat monetáris rendszer miatt. Az első és a második világháború közötti időszakban Svájc körülbelül 51 millió aranyfrankot bocsátott ki, vagyis az 1883 óta kibocsátott svájci 20 frank érme 83% -át.

A svájci frank értékét támogatta az arany-standard

Mivel az Egyesült Államok példája után, 1971-ben, a világ elhagyta az arany-standardot a tiszta fiat (papírpénz) monetáris rendszere helyett. Noha Svájc hasonló rendszert alkalmazott a papírvaluta kibocsátása tekintetében, figyelemre méltó különbségek mutatkoztak abban, hogy a Svájci Nemzeti Bankot, az ország központi bankját a törvény kötelezte arra, hogy eszközei legalább 40% -át aranyrudakban tartsa. Ez azt jelentette, hogy a Svájci Nemzeti Bank nem tudta kibővíteni a pénzkészletét (légből papír valutát létrehozni), a papíreszközök és az arany közötti előírt arány felett. Ennek eredményeként a svájci papírfrankot az egykori aranyfrank-pénzverés megbízható származékának tekintették, amely felfogás a svájci frankot a 70-es évek óta a legerősebb és legjobban teljesítő papírvaluta lett.

Sajnos azok a hatalmak, amelyekről úgy döntöttek, hogy Svájcnak nem érdeke az aranyhoz hasonló fiat valuta, politikai támogatással megváltoztatták a svájci alkotmányt. Egy évvel később, az arany árának 20 éves mélypontján, unciánként 250 dollárral, a Svájci Nemzeti Bank a piacon történő értékesítéssel fokozatosan elkezdte értékesíteni aranytartalékát. Az első részlet eladása 2005-ben fejeződött be, amelynek során 1300 tonna aranyat adtak el unciánként 351 dolláros átlagáron, ami jelentős veszteséget jelentett a svájci emberek számára, tekintve, hogy az arany ára 2011-ben 1900 dollárra emelkedett. A svájci nemzeti bank a mai napig 1550 tonna aranyat adott el eredeti, 2590 tonna tartalékából, így ma már csak 1040 tonna arany vagy az SNB eszközeinek csak 10% -a maradt.

Termék tömege grammban
6.4516
Arany tömeg grammban
5.80644
Tisztaság
900
Arany tömeg troy unciában
0.18668
Átmérő
21
Vastagság
-
Névérték leírás
20 svájci frank
Gyártó:
Svájc

Előlap

Az előlap Helvetiát, Svájc női megszemélyesítését ábrázolja, fonott hajjal és virágkoszorúval, a háttérben a Svájci Alpokkal. A vállán látható „F.LANDRY” felirat a tervező aláírása. Fölötte a „HELVETIA” szöveg található.

Hátlap

A hátoldalon Svájc címere látható, tölgyfaággal és szalagokkal kombinálva. Balra a „20” megnevezés, jobbra az „FR”. A pénzverés éve az érme alján látható, pénzverde jellel.

Csomagolás

Minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába van csomagolva.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

 

Itt olvashatja el a Tavex új Általános Szerződési Feltételeit.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ legelismertebb gyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 munkanapon napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

 

A termékek valószínűleg raktáron vannak

Ez a termék nagy valószínűséggel raktáron van, és azonnal kiszállításra kerül, amint a fizetés megérkezik.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.