Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

Magyar Ferenc József 20 Franc/8 Forint

Nincs raktáron
Magyarország legkiválóbb klasszikus aranyérme, a Ferenc József 20 frank / 8 forintos érme egy érdekes aranydarab, amely ... bővebben
Eladás Vétel
-
157 225 ft
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

Magyarország legkiválóbb klasszikus aranyérme, a Ferenc József 20 frank / 8 forintos érme egy érdekes aranydarab, amely két különböző címlettel rendelkezik, bizonyságot tanúsítva a hosszú és változatos magyar monetáris hagyományról.

„8 magyar forint” -nak vagy a „magyar 20 franknak” is nevezik, az Osztrák-Magyar Monarchia, a második legnagyobb európai nemzet és a világ egyik vezető korának történetét testesíti meg. A múltat egy 21,6 karátos aranyötvözet teszi halhatatlanná, amelyet Európa első nagyobb valutauniójának, a Latin Monetáris Unió szabványainak megfelelően készítettek. A 20 frank / 8 forintos aranyérmét Magyarország királyi fegyvereivel és Európa egyik utolsó nagy uralkodójának, az osztrák Ferenc Józsefnek a képe díszíti. Az 1870 és 1892 között kiadott Kremnica pénzverde adta ki, amely ma a világ egyik legrégebbi pénzverde címét viseli. A magyar 20 frank / 8 forint történelmi jelentőséggel bír, így remek választás a gyűjtőknek és a befektetők

Miért ezt válassza?

 • A 20 frank / 8 forintos aranyérmék Magyarország dicsőséges múltjának a maradványai. A magyar királyi fegyverekkel díszítve, és páratlan egységességet mutatva az érme felületét díszítő elemekkel, Közép-Európában különösen híresek.
 • A magyar 20 frank / 8 forint remek választás érmegyűjteményekhez. Ez az érme két nagy korábbi európai birodalom, a Magyar Királyság és az Osztrák-Magyar Monarchia történetét testesíti meg, és a kor egyik vezető uralkodóját, Ferenc József császárt ábrázolja. A magyar 20 frank / 8 forintos aranyérme tele van a történelemmel, így nagyszerű kiegészítést kínál minden érmegyűjteményhez.
 • A magyar 20 frank / 8 forint valódi pénz. A magyar 20 frank / 8 forint mentesül a hozzáadottérték-adó alól, és egész Európában váltható kereskedők és befektetők által egyaránt.
 • A magyar 20 frank / 8 forint egyenértékű a megtakarításokkal. A magyar 20 frank / 8 forint ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a fizikai aranyat birtokló biztonságot és stabilitást.
 • A 20 frank / 8 forintos érmék követik az arany árát. Ezen aranyérmék alapértékét elsősorban azok finom aranytartalma határozza meg, amely az arany globális árához kapcsolódik.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  183 998 ft
 • Visszavásárlási ár
  157 225 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  26 773 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 140.92% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 902 354 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 842 450 HUF/oz.

Történelem

A magyar forint története

A magyar 20 frank / 8 forintos aranyérem a magyar történelem azon szembeszökő része, amikor I. Károly király nagyhatalommá változtatta a Magyar Királyságot. Magyarország már a második évezred elején egy jelentős nemzet volt, a XIV. században I. Károly király uralma alatt földrajzilag Európa második legnagyobb királyságává vált. A csúcspontja a Magyar Királyság nyugati részén az Adriai-tenger partjától a déli Balkán hegységig terjedt, és magába foglalta Kelet-Erdély nagy részét, amelyet ma Románia részének tekintenek. Más szóval, Magyarország ma már csak egy halvány árnyéka korábbi dicsőséges énjének.

A Károly Róbert néven is emlegetett I. Károly, aki úgy olasz, mint magyar származású, az 1300-as évek elején lépett magyar trónra. Uralkodása alatt a Magyar Királyság területileg és gazdaságilag is gazdagodott, és Európa egyik legjelentősebb országává nőtte ki magát. Hogyan teljesítette Károly Róbert mindezt? Nos, politikai és katonai képességei biztosan segítettek az útján, de hatalmának elsődleges forrása, amely lehetővé tette számára a hatékony és sikeres uralkodást, az arany volt.

Uralma idején gazdag aranybetéteket tártak fel és bányásztak a mai közép-szlovákiai hegyvidéki régióban. Ezek a bányák annyira gazdagok voltak a nemesfémben, hogy a Magyar Királyság Európa legnagyobb és a világ egyik vezető aranytermelője lett. A kincstári kasszába a ragyogó nemesfém folyamatos áramlása nagymértékben növelte Károly kormányzási képességét. A hegyekből származó vagyon azonban nem járult volna hozzá az egész királyság jólétéhez, ha Károly Róbert monetáris rendszerének reformja nem alapozta volna meg a magyar aranyforintos érmét.

A 24 karátos florin aranyérme népszerűsége után, amelyet Firenze olasz városállama vert fel és az akkori európai kereskedelemben uralkodó érméje lett, Károly Róbert bevezetett egy hasonló érmét, amelynek súlya és tisztasága ugyanolyan volt, bár kissé eltérő kialakítású. Az új aranypénzt Magyarországon „florentinus” néven emlegették, amelyet végül „forintra” rövidítettek, ezért van jelen a magyar 20 frank / 8 forintos aranyérmén a címlet neve.

Károly Róbert a rengeteg aranybetét közelében lévő nagy bányavárosnak, Kremnicának adott királyi kiváltságokat, hogy a pénzverdéje aranyforintokat állítson elő. A pénzverde az aranyércet kezdte forintokká alakítani, amelyet később elosztottak az egész királyságban. Az aranyforint egyenletessége, a gazdasággal korábban pusztító inflációt is kordában tudta tartani. A forint integritása a kereskedelem fellendüléséhez is hozzájárult, amely a tranzakciók kényelmesebb és biztonságosabb módjának eredményeként is felgyorsult. Számos város és település is javította a költségvetési helyzetet, ami a királyi kasszának is a javát szolgálta a magasabb adóbevételek révén. A királyság növekedésének és gazdagításának elősegítése mellett az aranyforint a választott regionális pénznévvé vált a fizetések rendezésében.

A magyar 20 frank / 8 forintos aranyérme megalapítása

A Magyar Királyság a következő néhány évszázadban lassan beolvadt a Habsburg császárok területébe, amely akkoriban Európa egyik leghatalmasabb királyi családja volt, és az 1800-as évek elejére az Osztrák Birodalom része. Miután Ausztria 1867-ben az osztrák-porosz háborúban vereséget szenvedett, a magyar nacionalisták kihasználták Ausztria meggyengült politikai helyzetét, és részleges függetlenséget biztosítottak Magyarország számára, amely teljes autonómiát biztosított a belügyeiben, de közös külpolitikát folytatott Ausztriával, megalapozva ezzel a kettős monarchia az Osztrák-Magyar Monarchia.

Ismét monetáris ügyeinek irányítása alatt Magyarország 1870-ben bevezette a 20 frank / 8 forintos aranypénzt. Annak oka, hogy az új aranyérmék a 20 frank címletét ábrázolták, az volt, hogy Ausztria három évvel korábban megállapodást kötött Franciaországgal, hogy a Latin Monetáris Unió tagja, amely aztán természetesen Magyarországra is vonatkozott.

Ezt a monetáris uniót eredetileg 1865-ben alapította Olaszország, Franciaország, Belgium és Svájc, és arra tett kísérletet, hogy az egyes országok pénzét egységes egységes valutába egyesítse. Az unió alapító tagjai megegyeztek pénzverésük egységes finomságában és súlyában, amelyet a francia ezüst és arany frankkal egyenlővé tettek, és megállapodtak abban, hogy egymás arany- és ezüstérméit paritáson cserélik, függetlenül attól, hogy az más mintát visel-e. Ez a szabványosítás megkönnyítette és leegyszerűsítette a tagországok közötti kereskedelmet, és vonzó koncepciónak tekintették, ami Ausztria és Magyarország csatlakozásához késztette.

A magyar 20 frank / 8 forintos aranyérmék megkönnyítették az Osztrák-Magyar Monarchia kereskedelmét

Az 1870-es évek után és az I. világháborúig az Osztrák-Magyar Monarchia virágzott. Az ipar kibővült, a társadalom művészeti és tudományos szegmensei virágoztak, korszerűsítették az infrastruktúrát, vasúti hálózatokat, folyami csatornákat és kikötőket építettek a kettős monarchia egészében, Magyarország vezető táplálékforrássá vált Európa többi részén, és a Monarchia egésze a világ negyedik legnagyobb gépgyártójává vált. Dinamikus gazdaság volt, amelyben a magyar 20 frank / 8 forintos érme fontos szerepet játszott a kereskedelem megkönnyítésében. A jövedelmek növekedésével és a kereskedelem virágzásával az akkori uralkodó császár neve, Ferenc József (akit ezen az érmén ábrázolnak) természetesen társítva lett a „gazdag/bőség” ideákkal, ennek következtében növelve népszerűségét. Erős, hűséges követőket vívott ki Magyarországon, különös tekintettel a Magyarországgal szembeni pacifista szemléletére: az ország autonóm uralmának megadására.

Termék tömege grammban
6.4516
Arany tömeg grammban
5.80644
Tisztaság
900
Arany tömeg troy unciában
0.18668
Átmérő
21
Vastagság
-
Névérték leírás
20 Franc/8 Forint
Gyártó:
Magyarország

Előlap

Az előlapon egy babérkoronás Ferenc József császár alakja látható. Portréját a „FERENCZ JOZSEF I K A CS ES M H S D O AP KIR” címet viseli, amely jelentése„I Ferenc József Isten kegyelméből, Ausztria császára és Magyarország, Horvátország, Szlavónia, Dalmácia apostoli királya”. A király nyakkivágásán a Kremnica pénzverde jelképe „K.B.” található.

Hátlap

A hátoldalon a Magyar Királyság királyi fegyverzete látható, a „MAGYAR KIRALYSAG” szöveggel körülvéve, balra „20 Fr”, jobbra pedig „8 Frt”. Alul a pénzverés éve.

Csomagolás

Igény szerint, minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába csomagolható.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ összes nagy érmegyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

Alacsony árak

Több mint 30 év tapasztalattal háta mögött, a Tavex képes a legjobb piaci árakat kínálni. A Tavex-nél maximalizálhatja befektetésének megtérülését az alacsony árréseknek és feláraknak köszönhetően.

A termék nincs raktáron

Ez a termék jelenleg nincs raktáron, így most előrendelheti.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.