Árértesítés hozzáadása
Új ÁrRobot létrehozása
+ -
Új ÁrRobot létrehozása
Tavex ÁrRobot összefoglaló

Az ÁrRobot kikapcsolására akármikor lehetősége van, továbbá automatikus megrendeléskor nincs fizetési kötelezettsége sem.

Nagy-Britannia aranyszuverénjei V. György

Raktáron
A Tavex örömmel mutatja be az V. György király szuverén aranyérmét, amely Nagy-Britannia leghíresebb és leghosszabb ideje ... bővebben
Eladás Vétel Különbözet
213 920 ft
198 855 ft 7.04%
A FedEx szállítás: 8 890,00 ft
See less
Delivery costs start from 8 890,00 ft
See more
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Bevezetés

A Tavex örömmel mutatja be az V. György király szuverén aranyérmét, amely Nagy-Britannia leghíresebb és leghosszabb ideje alatt kibocsátott aranyérme-sorozatnak a része. A több mint 500 évvel ezelőtt először bevezetett szuverén kifogástalan pontosságáról, erős likviditásáról és kiváló minőségéről híres világszerte. Az egész Brit Birodalomban „a világ legfőbb érméjeként” üdvözölték őket, és a klasszikus aranystandard középpontjában álltak, kulcsszerepet játszva a nemzetközi pénzügyekben és kereskedelemben. A szuverén aranyérméket több mint 20 ország is törvényes fizetőeszközként használta a XIX. század során, ami széleskörű befolyásukról tanúskodik. Ezt az örökséget az Egyesült Királyság jelenlegi kormánya őrzi, amely továbbra is V. György király szuverén aranyérmét tekinti hivatalos törvényes fizetőeszköznek. Az arany szuverének valós és állandó kézzelfogható értékkel rendelkeznek, és így minden befektető portfólióját remekül kiegészítik.

Miért ezt válassza?

 • Az aranyszuverének Nagy-Britannia leghíresebb érméi. Az arany szuverének Nagy-Britannia legkedveltebb érméi, és hasonlóképpen a világ egyik legelismertebb arany darabjai, amelyek a Brit Birodalom aranykorát képviselik.
 • A szuverén aranyérmék igen likvided. Az 1800-as évek óta több mint 700 millió darabot vertek fel - az államadósságot egy mély és likvid piac támogatja.
 • A szuverén aranyérmék valódi pénz. Minden 1837 után vert arany szuverén törvényes fizetőeszköznek minősül, és mentesül az Egyesült Királyságban a tőkenyereség-adó alól.
 • A szuverén aranyérmék nemzetközileg elismertek. Az aranyszuverén gazdag 500 éves története és V. György király, az emberi történelem legnagyobb birodalmának uralkodójának arca támogatja az érme globális elismertségét.
 • A szuverén aranyérmék valódi megtakarításnak felelnek meg. Az arany szuverének ideális választás minden olyan hosszú távú megtakarító számára, aki értékeli a fizikai fizetőeszközzel rendelkező aranyérmék birtoklásának biztonságát és stabilitását.
 • A szuverén aranyérmék kiválóak portfóliója diverzifikálására. Az arany alacsony korrelációja a többi pénzügyi eszközzel arra készteti az államadósságot, hogy portfólió fedezetként szolgáljon a piaci kockázatokkal szemben.

Az arany termékek vásárlása kockázatcsökkentő és értékmegőrző befektetés.

Az arany ára jelentős mértékben növekedett az elmúlt évek során, így meglehetősen biztonságos értékmegőrző befektetésnek bizonyult.

 • Termékérték (1pc)
  213 920 ft
 • Visszavásárlási ár
  198 855 ft
 • Az Ön kockázata a következő
  15 065 ft

Tény: Az arany ára HUF értékkel emelkedett 141.49% pénznemben az elmúlt 8 év leforgása alatt. A legalacsonyabb ár 307 634 HUF/oz volt, míg a legmagasabb 902 354 HUF/oz. A jelenlegi piaci ár 844 470 HUF/oz.

Történelem

V. György király szuverén aranyérme

Az érme előlapja V. György királyt, VII. Edward király fiát és Viktória királynő unokáját ábrázolja. 1865-ben született, 1910-ben lépett trónra, és 1936-ban bekövetkezett haláláig uralkodott. V. György király nagy világviszonyok és a világrend alapvető változásának idején uralkodott. Ez egy olyan időszak volt, amelyet a pusztító első világháború, a szocializmus, a kommunizmus és a fasizmus térnyerése és két globális depresszió jellemzett. Az első világháború komoly csapást mért Nagy-Britannia gazdaságára, majdnem 800 ezer halottat halt meg, és elszárította az országot az erőforrásokkal. Ezt a háború utáni stagnálás követte, amely a nagy gazdasági világválságig tartott, és jelentősen aláásta Nagy-Britannia birodalom hegemóniáját. Nagy-Britannia birtokához fűződő kapcsolata szintén nagy változásokon ment keresztül, amikor V. György király 1926-ban Londonban konferenciát rendezett, amelyen Ausztráliának, Új-Zélandnak, Dél-Afrikának és Kanadának önálló státuszt biztosítottak. V. György királyt inspiráló vezetőként fogták fel. A háború alatt több mint 400 látogatást tett a fronton lévő csapatoknál, és szorgalmazta az egyenlőség fokozását, valamint a családi értékek és szokások előmozdítását.

Szuverén Aranyérmék - a befektetés, amely a brit történelem több mint 500 éves szimbóluma

Amikor 1489-ben Anglia királya, VII. Henry király, engedélyezte az állam szuverén aranyérmének pénzverését, aligha gondolta, hogy több mint öt évszázaddal később az Egyesült Királyság királyi pénzverdeje még mindig aranyat fog felverni. Így lettek a brit Arany Szuverének a legrégebbi folyamatosan előállított aranyérmék a világon. A Szuverének a történelem több mint fél évezredét képviselik, és ebben az egész időszakban a tisztaság és a minőség szinte egységes konzisztenciáját tartották fenn, ami rendkívüli hírnevét biztosított nekik. Az Arany Szuveréneket ma a gyűjtők egyaránt ápolják történelmi jelentőségük miatt is; ajándéknak kívánják azok, akik felismerik annak eleganciáját és értékét; és azok, akik azt akarják, hogy vagyonuk biztonságos, folyékony és hordozható legyen.

A Szuverén - az angol jogdíj híres aranyérme

A Szuverén története a középkorban kezdődik, amikor a nemesfém-érmék fontos szerepet játszottak az uralkodó angol szuverén hírnevének terjesztésében. Hogy megmutassa nagyságát, VII. Henrik királynak az eredeti aranyszuverénesei csaknem 24 karátos aranyból készültek, amelyeknek súlya fél troy uncia volt, és a fenséges királyt ábrázolták - az érme előlapján. Annak ellenére, hogy túlságosan tiszta és értékes volt a napi kereskedelemben való felhasználáshoz, ajándékok maradtak a magas rangú tisztviselőknek. Az idő múlásával az arany szuverén érme műszaki specifikációi megváltoztak, és ezzel egy tartósabb ötvözetet hoztak létre, amely az aranytartalmat 91,6% -ra, vagyis 22 karátra szabványosította. Ezek a változások hozzájárultak a pénzforgalmi érme szélesebb körű elfogadásához, és mivel a birodalom szuverénjének előmozdításában, azaz a „Szuverén” névben részesült, az angol jogdíj tényleges pénzérméjévé vált. A királyok és a királynők, akik VII. Henrik király után uralkodtak, nyomában jártak azáltal, hogy a Szuverén aranyérme elülső oldalán képüket ábrázolják. Ez a hagyományt ma is gyakorolják és megfigyelhető a modern Szuverén arany érmén, amely a jelenlegi „szuverént”, II. Erzsébet királynőt ábrázolja.

Az Arany Szuverén - 22 karátos bizalom és pontosság

A szuverén aranyérme nemcsak azért tett szert népszerűségre, mert egy fontos uralkodót ábrázolt - bár ez valószínűleg plusz pont volt - főképp az aranyérme páratlan egységessége jelentette a széles körű felhasználását a nemzetközi kereskedelemben. Minden 1817-től vert Szuverén Aranyérme egy font (1 font) értékű aranyat, vagy 22 karátos aranyat tartalmaz, súlya 7,322 gramm. Maga az érme pontosan 7,98805 gramm tömegű volt, és az angol törvények szerint törvényes fizetőeszköznek tekintették, feltéve, hogy súlya nem kevesebb, mint 7,9379 gramm. A pénzverde, amely az érme fő ellenőrzője volt, megtartotta az Arany Szuverén pontosságát, sőt még be is jelentette a nyilvánosság számára, hogy az alacsonyabb súlyú érméiket lecserélhetik újonnan vertekre. Az Arany Szuverén másik egyedülálló jellemzője az volt, hogy nem rendelkezett névértékkel vagy címlettel, mivel értékét kizárólag annak finom aranytartalmához kötötte, mely akkoriban pontosan 1 font volt. 

A Szuverén Aranyérme - adás-vétel és kereskedelem

A súly, a tisztaság és az érték következetessége miatt az Arany Szuverén pénzérme a globális kereskedelemben és a nemzetközi elszámolásokban gyorsan az egyik leginkább előnyben részesített aranyérméjévé vált. A kínai teakereskedők, az indiai textil-kereskedők és az amerikai gyapotértékesítők is használták az Arany Szuveréneket - nemcsak a stabil valuta szerepe miatt, hanem a brit befolyás előmozdítójaként is. Az Szuverén aranyérmék a Brit Birodalom pénznemévé váltak, és a pénzverde előtétek szétszóródtak a világon olyan helyeken is - csak néhányat megemlítve - mint Perth (Ausztrália), Mumbai (India) és Pretoria (Dél-Afrika). Ezzel biztosították, hogy az aranyérmék szállítása megfelelő legyen és mindig kéznél legyen a kereskedelemben. Az 1900-as évek elejére több mint 600 millió Szuverén aranyat vertek fel és osztottak szét az egész világon, elérve a föld szinte minden sarkát. A Szuverén az egyik legfontosabb hivatalos pénzérme, amely ma is befolyásolja a világkereskedelmet.

Az Arany Szuverén - a Brit Birodalom elismert legális fizetőeszköze

1815-ben a Napóleon elleni győzelme a Waterloo-i csatában komoly versenytársa nélkül hagyta Nagy-Britanniát, és akkoriban vitathatatlan vezető hatalommal bírt. Támadhatatlanul gyorsan létrehozta a kereskedelem kiépítését, kolóniáit, uralmait és vagyonát, és a folyamat során globális rendőri szerepet vállalt, hogy megóvja minden értékes vagyonát. A Szuverén Aranyérmék kulcsszerepet játszottak Nagy-Britannia imperializmusának előmozdításában, mivel elősegítették a nagyszámú protektorátus közötti kereskedelem megkönnyítését. Nagy-Britannia hatalmának csúcsán, az 1920-as évek elején, a birodalom a Föld szárazföldi területeinek majdnem negyedét lefedte, és csaknem félmilliárd embert dolgoztatott. A Brit Birodalom volt a legnagyobb birodalom, amely valaha létezett - „az ország, ahol a nap soha nem nyugszik le.”

Szuverén Aranyérmék - az értékük emelkedik

Az első világháború következtében, azonban, az Egyesült Királyságot felhagyott az aranyszabvánnyal, és következésképpen az Arany Szuverének készítésével. A háború finanszírozására a brit kormány még arra is felszólította polgárait, hogy adják át arany érmeiket háborús kötvényekért cserébe - ami végül hatalmas összeget gyűjtött a kormánynak, némi becslés szerint 100 millió font értékű arany-államot (a mai pénzben 23 milliárd eurót). Noha az Arany Szuverének segítettek Nagy-Britanniának a háború megnyerésében, demonetizálásuk a papír font korszakába torkollott. Ezek után, a következő évszázadban sajnálatos módon nagyban el is veszítette vásárlóerejét. Gondoljunk csak arra, hogy egy Arany Szuverén 1 dollár értékű volt az első világháború előestéjén, míg ugyanazt az érmét ma körülbelül 200 fontért adják el. Annak ellenére, hogy néhány Arany Szuverént 1925-ben ismét előhozta a pénzverde, azokat már nem használták a napi kereskedelemben, és folyamatos termelésüket csak 1957 után folytatták.

Az Angol Királyi Pénzverde Nagy-Britannia egyik legrégebbi és legelismertebb kormányzati intézménye. Hosszú működési története - néhány becslés szerint több mint 1100 év óta - a világ leghíresebb érméinek, például az aranyszuverénnek a gyártásával járul hozzá, hogy a világ egyik legismertebb pénzverdéjévé vált. 1279 óta, amikor a pénzverde létrehozta működését a londoni toronyban, az Egyesült Királyság az érmék előállításáért volt felelős. Kiválóságának és bizalmának hírneve tovább erősödött, amikor Sir Isaac Newton lett a Királyi Pénzverde Mestere. A Királyi Pénzverdében töltött hivatali ideje alatt ő volt a felelős, hogy a brit fontot az arany színvonalához igazítsa.

Ma az Angol Királyi Pénzverde nemcsak az Egyesült Királyságban forgalomban lévő érmék veréséért felelős, hanem a világ több mint 60 országában is máig hivatalos pénzérmék előállításáért is felelős. Mindazonáltal a legfontosabb és legismertebb pénzérme, amely valaha is előtűnt a pénzverdék préséből, az kétségtelenül az állami szuverén érme, amelyet ma még az Egyesült Királyságban, Walesben és a Llantrisant városában található pénzverde üzemében gyártanak. A modern, szuverén aranyérme pontossága és minősége megegyezik a kétszáz évvel ezelõttivel - 22 karátos aranyat tartalmaz, súlya pontosan 7,98805 gramm. Az arany szuverén érme  népszerűsége ma sem változott, amint azt 2014-ben is megerősítették, amikor a Királyi Pénzverde kivételes kereslet miatt kifogyott a 2014-es szuverén aranyérmekből. Az arany szuverén érme kétségkívül az egyik legeredményesebb aranyérme, amelyet valaha előállítottak, és az a tény, hogy 1957 óta csaknem 100 000 000 szuverén aranyat vertek fel, igazolja a válóságot és az érme megbízhatóságát. Az aranyszuverén érme „a világ legfontosabb érme” hírnevet évszázadokik fogja még fog viselni, mivel a hozzáértő befektetők vagyonuk egy részét inkább egy biztonságos, likvid és megbízható aranyérmében kívánják tartani.

Termék tömege grammban
7.98805
Arany tömeg grammban
7.315
Tisztaság
916.7
Arany tömeg troy unciában
0.23542
Átmérő
22.05
Vastagság
-
Névérték leírás
1 szuverén
Gyártó:
Egyesült Királyság

Előlap

Az előlap V. György királyt ábrázolja. Képe körül a „GEORGE V DG BRITT OMN REX FD IND IMP” szöveg látható, aminek jelentése: “ V. György Isten kegyelméből, az összes brit királya, a hit védelmezője, India császára.”

Hátlap

A hátlapon annak a motívumnak az ábrázolása látható, hogy a keresztény vértanú, Szent György megöli a sárkányt. A tervet elismert olasz metsző és a királyi pénzverde főérmese, Benedetto Pistrucci készítette. Alul a pénzverés éve látható.

Csomagolás

Minden érme külön-külön kemény műanyag kapszulába van csomagolva, igény szerint.

Biztonságos és gyors szállítás Fedex-el

Megrendelését a Fedex szállítja, és teljes körűen biztosított. Fizetésének beérkezését követően a rendelését 24 órán belül feldolgozzuk. A szállítási idő 1 és 3 munkanap között van. A csomag megérkezéséről SMS-ben vagy e-mailben értesítést kap. Igény szerint megrendelését személyesen is átveheti budapesti irodánkban aznap, amikor értesítjük a fizetés megérkezéséről. Abban az esetben, ha a csomagját nem tudjuk azonnal elküldeni, mindig értesítjük a késedelemről.

 

Biztosítás

A csomag teljes körűen biztosított, és abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a csomag elveszik vagy megsérül, újra kiszállítjuk a termékeket, vagy visszatérítjük a pénzét. A csomag a kézbesítés során biztosított mindaddig, amíg a címzett átveszi azt.

 

Várható szállítási költségek

A Tavex egyszerű és biztonságos szállítást kínál minden online megrendeléshez.

 

Itt olvashatja el a Tavex új Általános Szerződési Feltételeit.

Nagy mennyiség raktáron

A Tavex termékeinek többsége mindig raktáron van, ezért a Tavex ugyanazon a napon gyors szállítást kínál Önnek, piacvezető árakon. Üzletünkben személyesen is átveheti megrendelt termékeit. A Tavex a világ legelismertebb gyártóinak hivatalos partnere.

Gyors átvétel

Nyugodtan látogasson el üzletünkbe a nyitvatartási időn belül ingyenes konzultáció céljából, vagy akár azért, hogy személyesen érdeklődjön egy adott termékről. Ha online vásárol, általában 1-2 munkanapon napon belül személyesen is átveheti a termékeket.

 

A termékek valószínűleg raktáron vannak

Ez a termék nagy valószínűséggel raktáron van, és azonnal kiszállításra kerül, amint a fizetés megérkezik.

Foglaljon időpontot privát konzultációra
Tudjon meg többet a biztonságos befektetésekről és nyerjen betekintést a befektetési piacra.