Árértesítés hozzáadása

Mi az ezüst?

Közzétéve Kirli Ausmees által 1 év ezelőtt
Aranyár (XAU-HUF)
870 485 HUF/oz
  
+ 13 260 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 559 HUF/oz
  
+ 231 HUF

Mi az ezüst?

Az ezüst a periódusos rendszer 47. számú eleme a nemesfémek családjában, és ennek vegyjele AG (argentum). Az ezüst egy puha fehér fényes fém, magas elektromos vezetőképességgel, hővel és visszaverődéssel. Az ezüst gyakran melléktermék az arany, réz és ólom finomítása során. Az ezüst a nemesfémek családjába tartozik, és évek óta keresett. Használják a technológiában, a gyógyszeriparban, a napelemekben, a vízszűrésben, a szervizben, az ékszerekben és a befektetési szegmensben. Történelmileg az ezüstbányászat bizonyítékait az ókori Görögországban és Törökországban találták már ie 3100-ban. Az ezüstről itt olvashat bővebben .

Mértékegység  – ezrelékben:

Amikor az ezüsttel elmélyülünk, fontos megérteni a mértékegységét. Az ezüstöt ezrelékben mérik, ami az ezüst finomságát írja le. Az ezüstöt %-ban is leírják, ami a tisztaságát jelzi. A befektetési ezüst mindig 99,99%-os tisztaságú. Az ékszerek általában 92,5%-ban (925 Sterling) láthatók, mivel szilárdságának növelése érdekében más fémekkel keverik. Az evőeszközöket, edényeket és kancsókat tisztaság szerint 83,0%-ban vagy 80%-ban (800) gyártják.

Befektetés

Mi az ezüst befektetés szempontjából? A 20. század eleje óta népszerű az ezüstbe való befektetés. Sok oka lehet annak, hogy valaki az ezüst mellett dönt.

Az ezüstbe való befektetés előnyei:

  • A kockázat megosztása a portfóliójában
  • Fedezet az infláció ellen
  • Világszerte könnyen értékesíthető termék.
  • Biztosítsa megtakarításai vásárlóerejét.
  • Lehetőség a mínusz kamat elkerülésére a bankoknál.

Sokan azért döntenek az ezüstbe való befektetés mellett, mert történelmileg megőrizte vásárlóerejét, és számos iparágban használják.

A Tavex észak európa vezető befektetési ezüstkereskedője. A pénztárcájának megfelelő termékek széles választékát kínáljuk. Garantáljuk a legjobb árakat a piacon, és csak olyan termékeket forgalmazunk, amelyek világszerte elismertek. Minden termékünk likvid és könnyen értékesíthető.

Bármikor fordulhat hozzánk, ha tanácsra van szüksége, vagy nagyobb összegért szeretne vásárolni. 

Ezüst vásárlás

Mindenféle ezüstöt vásárolunk 500/50%-os tisztaságtól. A Tavex a piac legjpbb árait kínálja. Árainkat naponta frissítjük, így garantáltan mindig a világpiaci viszonylatban is megfelelő árat kapja.

 

Ez is érdekelheti