Árértesítés hozzáadása

6 ok, amiért érdemes aranyat birtokolni

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 05.09.2022
Aranyár (XAU-HUF)
858 499 HUF/oz
  
- 9 138 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 869 HUF/oz
  
- 131 HUF

Az arany volt az első fém, amelyet széles körben ismert az emberiség. Amikor a technológia történelmi fejlődésére gondolunk, a vas- és rézfeldolgozás előrehaladását tekintjük fajunk gazdasági és kulturális fejlődésének fontos mérföldkövének – de az arany volt előbb.

Az arany mindig is a hatalmat jelképezte. Az arannyal folytatott emberi interakció kezdetének története már rég elveszett, de az istenekkel, a halhatatlansággal és magával a gazdagsággal való kapcsolata sok kultúrában közös a világon.

Íme 6 ok, amiért érdemes aranyat birtokolni a 21. században.

Értékének megőrzésének története

Az arany ingatag, de az arany értéke soha nem lesz nulla. A papírpénztől, és egyéb eszközöktől eltérően az arany az idő során megőrizte értékét. Az emberek az aranyat olyan eszköznek tekintik, amelyet a családban kell tartani, és vagyonukat egyik generációról a másikra továbbadni.

Az amerikai dollár gyengesége

Bizonytalan időkben az emberek alternatív befektetési lehetőségeket keresnek. Az amerikai dollár a világ egyik legfontosabb tartalékvalutája, de amikor a dollár gyengül a többi valutához képest, az emberek hajlamosak többet fektetni aranyba, ami növeli az arany árát – tökéletes példa erre az 1998-2008 közötti időszak, amikor az árfolyam majdnem megháromszorozódott. Az arany 2008 elején érte el az 1000 dollár/oz mérföldkövet, 2008 és 2012 között pedig csaknem megduplázódott értéke.

Infláció

A legegyszerűbb megfogalmazás: Amikor a megélhetési költségek emelkednek, akkor az arany ára is emelkedni fog.

Bizonytalanság a világban

Amikor a pénzügyi/politikai szektorban bizonytalan idők járnak, a tőzsde zuhan, a vállalkozások már nem tudnak olyan könnyen hitelhez jutni, mint korábban, és meggyengül a kormányba vetett bizalom – ilyenkor általában az arany ára emelkedik. Miért? Új befektetők érkeznek, ez által az arany ára emelkedik, mivel a befektetők abban bíznak, hogy az arany jó befektetés.

Névtelenség

A befektetők magántulajdonban vásárolhatnak és birtokolhatnak fizikai aranyat.

Ráadásul…

Az arany univerzális pénz, kézzelfogható értéktár és vagyonvédelem.

A fizikai arany nem mehet csődbe vagy tönkre. Az aranyrúd soha nem fogja megcáfolni ígéreteit vagy kötelezettségeit.

Röviden:

Annak ellenére, hogy az arany ára rövid távon változhat, hosszú távon mindig megőrizte értékét. Összefoglalva tehát az arany egy meglehetősen biztonságos módja a hosszú távú befektetésnek, és mi a Tavex-nél azt javasoljuk, hogy diverzifikálja befektetéseit, és azt javasoljuk, hogy portfóliójának legalább 15%-a nemesfémekből álljon.

Tekintse meg legnépszerűbb befektetési arany termékeinket.

Ez is érdekelheti