Árértesítés hozzáadása

A nagyszerű Argor-Heraeus gyártó a német minőség és a svájci megbízhatóság ötvözete

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 04.09.2023
Aranyár (XAU-HUF)
870 938 HUF/oz
  
+ 14 480 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 555 HUF/oz
  
+ 258 HUF

Európa egyik legismertebb márkája, az Argor-Heraeus elsősorban nemesfém termékeinek minőségével nyerte el a befektetők bizalmát. A tekintélyes gyár központja Svájc déli részén található, de fő tulajdonosa a német Heraeus cégcsoport.

 

A Heraeus Németország egyik vezető családi vállalata, amely hosszú múltra tekint vissza, termékeinek és szolgáltatásainak széles skálájával rendelkezik. A Heraeus számos különböző területen működik, mint például az orvostudomány, a vegyipar, az energia és az elektronika. A cégcsoport legfontosabb leányvállalata azonban a Heraeus Metal Management nevet viseli. Ez a cég fémfinomítással foglalkozik, és többek között befektetési aranytermékeket is gyárt.

Maga a Heraeus név is az azonos nevű családból származik. A céget 1851-ben Wilhelm Heraeus, egy 24 éves gyógyszerész alapította, aki a Frankfurthoz közeli Hanau városában dolgozott.

 

Az innováció nagy céggé tette a Heraeust

 

Az ötvösök városaként emlegetett Hanau mestereinél egészen a 19. század közepéig gondot okoztak – hogyan használják fel a platinát az ékszergyártásban, amikor az olvadáspontja eléri az 1768 fokot? Ez nagyon magas hőmérséklet volt az akkori technológiai fejlettséghez képest. A kémiát tanuló Wilhelm Heraeus azonban ebben lehetőséget látott vállalkozása fejlesztésére, és kifejlesztett egy új finomítási módszert, amely lehetővé tette nagy mennyiségű platina olvasztását hidrogénpor segítségével. Ez az innováció lehetővé tette a tiszta fém gyártásának megkezdését.

1857-ben a fiatal Heraeus már évi 30 kilogramm tiszta platinát állított elő, néhány évtizeddel később a termelés már 11 tonnára nőtt. Ezzel megteremtődött egy nagy globális konszern alapja.

De hogyan jött az Argor-Hereus név? A mai márka Svájcból származik, ahol 1951-ben alapították az Argor nevű finomítót. A minőségi gyártás gyorsan ismertté tette Argor nevét, és már 1960-ban a svájci UBS bankcsoport lett a cég főtulajdonosa, 13 évvel később pedig már az egész cég tulajdonosa volt. 1986-ban azonban az Argort felvásárolta a Heraeus Precious Metals, majd a cégek egyesülése után a cég az Argor-Heraeus nevet kapta.

 

Globális kiterjedésű vállalat

 

Ma a vállalat szigorú nemzetközi szabványokat és etikus beszerzési gyakorlatot követ. A vállalatot többszörösen elismerték a fenntartható üzleti élet előmozdításáért. Az Argor-Heraeus a hagyományos aranytermékek mellett hologrammal (biztonsági elemmel) ellátott aranylemezeket és bonyolultabb kivitelű érméket is kínál a befektetőknek. Az Argor-Heraeus termékei az európai piac mellett a világ minden táján eljutottak pénzintézetekhez, ékszerészekhez, befektetőkhöz és jegybankokhoz.

A cég irodái Svájcban, Németországban, Olaszországban és Latin-Amerikában találhatók. Az Argor-Heraeus gyártását és finomítását a London Gold and Silver Market Association (LBMA) felügyeli, amely garantálja a termékek lehető legmagasabb minőségét.

Az Argor-Heraeus 2023 óta a Tavid együttműködő partnere is, az Argor-Heraeus befektetési termékek pedig kényelmesen és biztonságosan megvásárolhatók a weboldalunkon. 

Ez is érdekelheti