Árértesítés hozzáadása

Egy érme története: A Lunar kollekció darabjai okkal az egyik legjobb befektetési termékek

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 13.01.2022
Aranyár (XAU-HUF)
870 185 HUF/oz
  
+ 15 469 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 557 HUF/oz
  
+ 263 HUF

Ön tudja, milyen jegyű a kínai horoszkóp szerint? Ha nem, akkor ennek érdemes utánanézni. Azért is, mert pont ennek, a világ egyik legrégebbi naptárának szentelték a rendkívül népszerű és nagyra becsült Lunar aranyérme-sorozatot is.

A kínai holdújév a Gergely-naptár szerint január 21. és február 20. közé, a február 4-dikéhez legközelebbi újhold idejére esik.

A kínai asztrológia szerint az emberek természetét és jellemét nagyban befolyásolja az év, amelyben születtek. A kínai naptár nem egy végtelen sorozatnak számolja az éveket, hanem egy kínai ciklus 12 évig tart, egy-egy év pedig a 12 állatövi jegyről van elnevezve. Másfelől nagyon fontos az öt elem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) is, amelyek az állattal együtt az egyéni sorsra és jellemre is kihatnak. Minden holdújév kezdetekor más állat veszi át az uralmat az adott esztendőre. 2021 a fém bivaly éve volt, 2022-ben a víz és a tigris találkozik – idén február 1-jén ünneplik az újévet Kínában.

Milyen személy az, aki a Tigris évében született? 

A tigris természetesen az állatvilág egyik legbüszkébb és legkarizmatikusabb ragadozója, aki még erősebben tud ordítani, mint maga az állatvilág királya – az oroszlán. Ezért a Tigris évében született embereket nagyon ambiciózusnak, bátornak és tekintélyesnek tartják. A Tigris évben születettek irányító személységek és általában nagyon jó kommunikációs készségekkel bírnak. Bár karizmában, küzdőszellemben és vadságban nincs hiány a Tigris éve szülötteinek, mégis jószívűek, nyitottak és pozitív életszemléletűek, így igazi társas lények.

Mivel a kezdődő év eleme a víz, ez a tigris erős tulajdonságaira lágyítóan hat, ami azt jelenti, hogy a vízi tigris évében születettek a legempatikusabbak a Tigrisek közül, és leggyakrabban ismerik be hibáikat is.

2022-n kívül a Tigris évében születtek olyan emberek, akiknek születési évei például 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950 és 1938.

Egy unciás érme, mely korlátozott mennyiségben kapható

A kínai asztrológia ihlette a világhírű és nagy népszerűségnek örvendő Lunar arany érmegyűjteményt is, amelyből már a harmadik sorozatot gyártják. A Lunar sorozat aranyérméinek verése 1996-ban kezdődött és minden évben a kínai naptárnak megfelelő állatot ábrázolják. A korlátozott példányszámuk és a változó dizájn miatt a Lunar sorozatú érmék meglehetősen ritkák. A Tigris Éve érmét eddig csak csak 1998-ban és 2010-ben állítottak elő, mindig más dizájnnal. Az idei új 2022-es Tigris Éve érme rendkívül szép matt felületén prezentálja a harcos tigrist.

A sorozat legnépszerűbb érme az egy unciás aranyérme, amelyből évente csak 30 000 darabot vernek és ez  egyfajta garancia arra, hogy az érme jelentős felárat hordoz az utópiacon. Az aranyérméket Ausztrália leghíresebb pénzverdéjében, a perthi pénzverdében állítják elő. A Perth Mint érméi kiemelkedő minőségűek és a legtisztább aranyból készülnek. Az érmék készítésénél a legújabb, különleges technológiát használják, amely biztosítja az érme csúcsminőségét, a kivételesen szép fényes és matt felületeket, valamint a rendkívül részletgazdag kivitelezést. A következő naptári év érméi általában az előző év szeptemberére készülnek el, és körülbelül október elejére kerülnek a piacra.

Az 1 unciás Lunar sorozatú érmék értéküknél fogva remek befektetést jelentenek és mivel korlátozott darabszámban készülnek, az utópiáci áruk is igen kedvező tud lenni.

 

Ez is érdekelheti