Árértesítés hozzáadása

Hogyan reagálhat az arany árfolyama az amerikai bankcsődre

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 13.03.2023
Aranyár (XAU-HUF)
855 893 HUF/oz
  
- 10 454 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 859 HUF/oz
  
- 104 HUF

Az arany árfolyama ma: A Silicon Valley Bank (SVB) összeomlása, majd a Signature Bank válsága miatt az arany ára továbbra is biztonságos menedéket jelentett a hétfő reggeli ügyletek harmadik szakaszában. A jelenlegi állás szerint 3,7 százalékos emelkedést tapasztalhatunk forintban, a nemzetközi piacon pedig az arany ára ma 2,87 százalékkal magasabb, unciánként 1 897 dollár körül mozog a pénteki árfolyamhoz viszonyítva.

 

A Silicon Valley Bank és a Signature amerikai kereskedelmi bankok váratlan csődje felébresztette az aggodalmakat a pénzügyi rendszer stabilitásával kapcsolatban, a 2008-as emlékek után nem ok nélkül. Az arany árfolyama emelkedő tendenciát mutat a Signature Bank összeomlása miatt az SVB-válság után, amely nyomás alá helyezte az USA-dollár árfolyamát – állítják a nemesfém-szakértők.

 

A grafikonokból jól látszik, hogy az arany árfolyama az SVB összeomlása után emelkedett, és a Signature Bank összeomlásáról szóló hírek után kapott további lendületet. A szakértők azt feltételezik, hogy az arany ára várhatóan továbbra is biztonságos menedéknek bizonyul a közeljövőben, így amerikai fogyasztói árindex e heti közzététele előtt akár 2000 dollárra is emelkedhet az aranyár unciánként.

Ez is érdekelheti