Árértesítés hozzáadása

Mi a különbség az érme és az érem között - miért biztosabb befektetés az érme?

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 27.03.2023
Aranyár (XAU-HUF)
860 046 HUF/oz
  
- 7 591 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 911 HUF/oz
  
- 89 HUF

Az érmék és érmek megnevezése nagyon hasonló, azonban jelentésük és értékük mégis jelentősen különbözik.

Az érem egy kisebb, általában kerek, szimbólumokkal díszített fémtárgy. Többnyire valamilyen tudományos, sport-, katonai vagy egyéb eredmények elismeréséül adományozzák. Készülnek emlék- és dísztárgyként is.

Ezzel szemben az érme rögzített minőségű és mennyiségű fémből készült, leggyakrabban korong alakú, törvény által szabályozott módon, rendszerint állami vagy uralkodói fennhatóság alatt álló intézmény által kibocsátott fizetőeszköz. Két fő típusa a nemesfémtartalmánál fogva saját értékkel is rendelkező értékpénz és a nem nemesfémből vert váltópénz, melynek forgalmát – akárcsak a papírpénzekét – törvény határozza meg. A kereskedelmi érme nemesfémből vert, névértékkel ellátott, de nem pénzforgalmi, hanem befektetési és vagyontartási célokat szolgáló értékpénz.

Az érmek rendszerint alacsonyabb áron elérhetőek különböző kereskedők kínálatában, azonban érdemes észben tartanunk, hogy amennyiben valódi befektetést keresünk, mindenképpen az érmék között kell keresgélnünk. Ahogy fentebb említettük, ezek a termékek a kibocsátó ország törvényei által szabályozott, magas nemesfém tartalommal rendelkező befektetési célra gyártott eszközök.

Mit érdemes szem előtt tartani a vásárlásnál?

Amennyiben értékálló, megbízható befektetést keresünk, a piacon rendelkezésünkre állnak nemesfémekből készült rudak, lapkák, és érmék. Minden esetben érdemes utánajárni az adott termék tisztaságának, származásának. A Tavex oldalán minden termékünkhöz tartozik egy ’részletek’ menüpont ahol tájékozódhat ezekről az információkról. Általánosságban elmondható, hogy a Tavex más kereskedőkkel ellentétben, kizárólag a legtisztább aranyból és ezüstből készült nemesfém termékeket értékesít és minden esetben a kibocsátó ország garantálja ezeknek a termékeknek a hitelességét.

Kattintson ide és tekintse meg érme kínálatunkat!

Ez is érdekelheti