Árértesítés hozzáadása

Mibe fektessem a pénzem?

Közzétéve Sten Senkel által Hírek kategóriában ekkor: 24.02.2021
Aranyár (XAU-HUF)
861 424 HUF/oz
  
- 23 414 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 070 HUF/oz
  
- 541 HUF

Sok befektetési lehetőség van, ami biztos megtérülést eredményez. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, viszont az, hogy Önnek személy szerint melyik a legjobb választás, a tapasztalat és a tudás határozza meg.

Vannak olyan befektetések, amelyekbe jobb minél hamarabb belevágni, de a legtöbb esetben akkor hozzuk a legjobb döntést, ha kivárjuk a legjobb pillanatot.

Ebben a cikkben rávilágítunk néhány befektetési lehetőségre, amelyek által növelheti a vagyonát.

A következő elemzési szempontok segíteni fognak, hogy jobban megtalálja azt a befektetési lehetőségeit, ami ideális lehet számára.

  • Részvény

Az egyik legkedveltebb befektetési lehetőség a részvény. A befektetők azért szeretik ezt, mivel a nyereség sokkal nagyobb lehet, mint az ingatlanok vagy más befektetési lehetőségek esetén.

A tőzsde olyan, mint egy szerencsejáték. Sokat nyerhetünk, de sokat is veszíthetünk vele. Egy cég akár csődbe is mehet, ami azt jelenti, hogy az összes befektetését elveszítheti. Ezért ajánlott több különböző sikeres cégbe fektetni, alaposan megismerni a cég történetét, működését, jövőbeli terveit, a döntés előtt.

  • Ingatlan

Az ingatlanok nagyon jó befektetési lehetőségek. Mindenkinek szüksége van otthonra, egy olyan helyre, ahol lakhat.

Ingatlanokba akkor a legjobb ötlet befektetni, amikor gazdasági válság van. Az árak alacsonyak, olcsóbban fogsz hozzájutni lakáshoz, amit az élete hátralevő részében bérbe tud adni.

Egy olyan városban jó lakást vásárolni, ami folyamatos fejlődés alatt van. Vidéken vagy olyan településeken, ahol nincs fejlődés és nincsenek turisták a legtöbbször nem érdemes befektetés céljából ingatlant vásárolni. Nem lehet majd kamatoztatni a pénzét. Az árak lehet, hogy olcsóbbak, viszont ennek oka is van.

  • Bankbetét

A bankbetétet olyan személyek választják, akik teljes biztonságban szeretnék tartani a pénzüket, és emellett kamatoztatni is akarják azt. A számlára helyezett összeg egy bizonyos előre meghatározott ideig a bank részére van bocsátva, ezért a bank kamatot fog rá fizetni.

A kamat nem nagy, így nem várható olyan mértékű hozam, mint amiről például részvény vagy ingatlan esetén beszélünk, viszont a kamatot garantáltan megkapja, így évről évre több és több pénze lesz.

  • Arany

A nemesfémek közül befektetés szempontjából az arany a legnépszerűbb. A befektetők általában a portfóliójuk diverzifikációja miatt fektetik aranyba a pénzüket.

Egy pénzügyi válság során, amikor a fent említett részvények, betétek és/vagy ingatlanok ára leesik, azért válasszák az emberek az aranyat menekülés céljából, mivel ez jobban megőrzi az értékét. A legutóbbi válság során az arany értéke megnövekedett, míg pl. az ingatlanoké és a részvényeké leesett.

Az arany értéke ugyanolyan módon van kitéve a spekulációnak és volatilitásnak, mint más típusú befektetések. Nem garantálhatja senki azt, hogy ez biztos megtérülést fog hozni, de oka van annak, hogy sokan a nemesfémeket a befektektések “biztonásgos oázisaként” emlegetik.

Ez is érdekelheti