Árértesítés hozzáadása

Milliárdos befektetők, akik hisznek az aranyban

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 09.08.2022
Aranyár (XAU-HUF)
869 324 HUF/oz
  
+ 12 531 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 535 HUF/oz
  
+ 177 HUF

Lord Jacob Rothschild, David Einhorn, Ray Dalio, Stanley Druckenmiller. Ezek a milliárdosok mind hisznek az aranybefektetésben, de mind különböző okokból. Vannak, akik inflációs fedezetre, mások portfólió diverzifikációra vásárolnak aranyat. Ebben a cikkben 4 milliárdosról írunk, és arról, hogy miért döntöttek úgy, hogy aranyba fektetnek be.

 

Lord Jacob Rothschild

Befektetési bankár, a prominens Rothschild bankár család tagja, 5 milliárd USD nettó vagyonnal. (1)

Jacob Rothschild azt mondta: „A központi bankárok a világtörténelem legnagyobb monetáris politikai kísérletét folytatják”, és a befektetőknek a vagyon megőrzésére kell összpontosítaniuk.

Azt is mondta: „ Feltérképezetlen vizeken járunk, és lehetetlen megjósolni a nagyon alacsony kamatlábak nem szándékos következményeit, amikor a globális államadósság mintegy 30%-a negatív hozamokkal párosul, és tömeges mennyiségi lazítással párosulnak.” – Jacon Rothschild a Rothschild Investment Trust részvényeseinek írt levelében, 2016. (1)

Két fő okból birtokol aranyat:

  • Vagyonmegőrzés céljából
  • Értékállósága miatt

 

David Einhorn

A Greenlight Capital alapítója. Einhorn 1996-ban hozta létre alapját, a Greenlight Capital-t. Ezt a portfóliót mostanra 11 milliárd dollár körüli értékre építette fel, és ő egy másik prominens milliárdos, aki az arany fényét öltötte. Az Alternative Investment Coach szerint az alapja értékének 10%-át továbbra is aranyrúdban tartja. (2)

A cég jól ismert arról, hogy rövidre zárta a Lehmant a 2008-as összeomlása előtt. (1)

„Úgy gondoljuk, hogy az egyre kalandosabb monetáris politika az aranyat éri” – David Einhorn, a Greenlight Capital.

Aranyat tart:

  • Inflációs fedezetként

 

Ray Dalio

Alapítója a világ legnagyobb fedezeti alapjának, a Bridgewater Associatesnek, amelynek vagyona meghaladja a 16,8 milliárd dollárt.

„Ha nincs aranyad, nem ismered sem a történelmet, sem a gazdaságot” – Ray Dalio

Aranyat tart:

  • Értékállósága miatt
  • Portfólió diverzifikáció céljából

 

Stanley Druckenmiller

Ő egy olyan milliárdos, akinek sikerült átlagosan 30%-os éves hozamot produkálnia alapjával anélkül, hogy egyetlen vesztes éve is lett volna. Befektetési alapja 1986 és 2010 között működött. Különböző források szerint még mindig teljes portfóliójának 20%-át aranyban tartja.

„Mindig is nagy, koncentrált befektetéseket eszközöltem. Nem hiszek a diverzifikációban. Nem hiszem, hogy így lehet pénzt keresni” – Stanley Druckenmiller

Aranyat tart:

  • nyereség potenciál miatt
  • Alapokban

Ha Ön is kedvet kapott hozzá, hogy aranyba fektessen, tekintse meg különleges ajánlatainkat a következő címen:

https://tavex.hu/arany/

 

 

 

Ez is érdekelheti