Árértesítés hozzáadása

A pénz és a bizalom.

Közzétéve Sten Senkel által Hírek kategóriában ekkor: 24.02.2021
Aranyár (XAU-HUF)
845 634 HUF/oz
  
- 17 895 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 927 HUF/oz
  
- 444 HUF

Tegye fel a kezét, aki szereti a bankokat…! A bankokat ugyanis nem szeretjük. Mert alapvetően “gonosznak” és önzőnek gondoljuk. Ha pénzt kérünk tőlük, akkor nem adnak. Ha pedig mégis adnak, akkor visszakérik. Pedig milyen sok van nekik belőle! Az emberek többségének hasonló lehet a hosszáállása a bankokhoz.

A pénz és a bizalom
Magyar forint

Magyarországon törvény rögzíti, hogy a hivatalos pénznem a magyar forint (HUF). Hasonlóan a világ többi valutájához, a forint úgynevezett belső érték nélküli pénz. Ami azt jelenti, hogy maga a bankjegy értéke (egy színes papírdarab) közel sem ér annyit, mint a rányomtatott összeg. Ez az értéktelen papírdarab nekünk mégis megfelel, használjuk, árukat veszünk és adunk érte. De miért is?

Azt már tisztáztuk az előbb, hogy elsősorban az a gyakorlati felismerés, hogy a magyar forint betölti mindazokat a funkciókat, amelyet a pénztől elvárunk: széles körben elfogadják, az egyes árucikkek árait összehasonlíthatjuk forintban. Sőt – kölcsön is adhatjuk, és ha kapunk valakitől, azt később visszaadhatjuk. Ha pedig feleslegünk keletkezik belőle, félretehetjük. Ez mind igaz a forintra, de hogy a számos egyéb lehetőség közül, miért éppen a forintot használjuk, abba a hétköznapok során bele se gondolunk.

Az igazi ok valóban a bizalom. Egy pénz ugyanis csak akkor tölti be azt a szerepét, ha az emberek megbíznak benne. Megbíznak benne, hogy a ma megkeresett pénzt holnap is elfogadják a piacon, tartja az árát a hazai árucikkekkel és a külföldi valutákkal szemben, és lesz áru is, amire elkölthetik.

Mi, a Tavex-nál tovább firtatjuk e kérdést: nem lenne-e okosabb a papírpénz helyett valódi, kézzel fogható értékbe fektetni a bizalmunkat? És itt jöhetnek szóba a Tavex által forgalmazott befeketetési arany és ezüst termékek.

Ez is érdekelheti