Árértesítés hozzáadása

Miért éri meg befektetési aranyat és ezüstöt vásárolni?

Közzétéve Tavex Kft. által 5 évek ezelőtt
Aranyár (XAU-HUF)
740 680 HUF/oz
  
- 916 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
8 398 HUF/oz
  
- 31 HUF
Befektetési arany és ezüst kedvező áron
Befektetési arany termékek

A befektetési arany és ezüst vásárlásának több oka lehet. A legtöbben azért vásárolnak nemesfémeket, hogy olyan fizikai pénzügyi eszközzel rendelkezzenek, amely az elmúlt 5000 évben is valódi értéket jelentett. Aranyat és ezüstöt a történelem során sok civilizációban fizetőeszközként használták és a mai gyorsan változó világban is valódi értéket jelentenek ezek a nemesfémek.

Különböző befektetési termékek

A Bécsi Filharmonikusok befektetési arany és ezüst érmék széles körben ismert befektetési termékek. A gyártója az Osztrák Pénzverde. 1-unciás Bécsi Filharmonikusok aranyérme az európai vásárlók körében igen népszerű termék. Az érem tiszta aranyból készült (24 karát/999). A névértéke 100 euró. Magas aranytisztaság és a művészi tervezés ötvözete adja az érme fényes megjelenését. Ez a termék ideális hosszú távú befektetőknek, akik értékelik a biztonságot és stabilitást. Az Osztrák pénzverde termékei mellett a Tavex a világ más vezető pénzverdéi által készített befektetési arany és ezüst termékeket is kínál. Tekintse meg a termékeinket és az aktuális árakat az árlistán!

A befektetési arany definíciója

A befektetési arany az EU-n belül, így Magyarországon is áfamentességet élvez. A magyar ÁFA törvény szerint a befektetési arany legalább 995 ezrelék, vagy azt meghaladó tisztaságú, a nemesfémpiacokon elfogadott, de legalább egy grammot meghaladó súlyú, rúd vagy lemez formájú aranytermék vagy legalább 900 ezrelék vagy azt meghaladó tisztaságú, az 1800. év után vert aranyérme, amely az érmét kibocsátó államban törvényes fizetőeszköz vagy az volt, feltéve, hogy az érme értékesítésének szokásos piaci ára legfeljebb 80 százalékkal haladja meg az érme aranytartalmának nemesfémpiacokon kialakult szabadpiaci értékét. Az ékszerek viszont továbbra is az áfaköteles árucikkek közé tartoznak.

Biztonságos jövő

Aranyba és/vagy ezüstbe történő befektetés egyfajta biztosítás lehet a válságos időkben. Az arany ára másképp alakul, mint például a kötvényeké vagy a részvényeké. Többek között ezért is érdemes az aranyba vagy ezüstbe fektetni a pénze egy részét.

A Tavex egyik szlogenje: „Ne azért vásároljon aranyat, hogy meggazdagodjon, hanem azért, hogy soha ne legyen szegény.” Ezt érdemes szem előtt tartani, ha esetleg befektetési arany vagy ezüst termékek vásárlásán gondolkodik.

Ez is érdekelheti