Árértesítés hozzáadása

Miért éri meg befektetési aranyat és ezüstöt vásárolni?

Közzétéve Tavex Kft. által 6 évek ezelőtt
Aranyár (XAU-HUF)
858 757 HUF/oz
  
- 8 880 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 846 HUF/oz
  
- 154 HUF
Befektetési arany és ezüst kedvező áron
Befektetési arany termékek

Miért jó befektetési lehetőség az arany és ezüst?

A befektetési termékek vásárlásának több oka lehet. A legtöbben azért vásárolnak nemesfémeket, hogy olyan fizikai pénzügyi eszközzel rendelkezzenek, amely az elmúlt 5000 évben is valódi értéket jelentett. Aranyat és ezüstöt a történelem során sok civilizációban fizetőeszközként használták és a mai gyorsan változó világban is valódi értéket jelentenek ezek a nemesfémek.

Különböző termékek

A Bécsi Filharmonikusok befektetési arany és ezüst érmék széles körben ismert termékek. A gyártója az Osztrák Pénzverde. 1-unciás Bécsi Filharmonikusok aranyérme az európai vásárlók körében igen népszerű termék. Az érem tiszta aranyból készült (24 karát/999). A névértéke 100 euró. Magas aranytisztaság és a művészi tervezés ötvözete adja az érme fényes megjelenését.

Ez a termék ideális hosszú távú befektetőknek, akik értékelik a biztonságot és stabilitást. Az Osztrák pénzverde termékei mellett a Tavex a világ más vezető pénzverdéi által készített befektetési arany és ezüst termékeket is kínál. Tekintse meg a termékeinket és az aktuális árakat az árlistán!

A befektetési arany definíciója

A befektetési arany vétel az EU-n belül, így Magyarországon is áfamentességet élvez. A magyar ÁFA törvény szerint a befektetési arany legalább 995 ezrelék, vagy azt meghaladó tisztaságú, a nemesfémpiacokon elfogadott, de legalább egy grammot meghaladó súlyú, rúd vagy lemez formájú aranytermék vagy legalább 900 ezrelék vagy azt meghaladó tisztaságú, az 1800. év után vert aranyérme, amely az érmét kibocsátó államban törvényes fizetőeszköz vagy az volt, feltéve, hogy az érme értékesítésének szokásos piaci ára legfeljebb 80 százalékkal haladja meg az érme aranytartalmának nemesfémpiacokon kialakult szabadpiaci értékét. Az ékszerek viszont továbbra is az áfaköteles árucikkek közé tartoznak.

Biztonságos jövő

A nemesfémekbe történő befektetés egyfajta biztosítás lehet a válságos időkben. Az arany ára másképp alakul, mint például a kötvényeké vagy a részvényeké. Többek között ezért is érdemes megfontolni ezt a döntést.

A Tavex egyik szlogenje: “Ne azért vásároljon aranyat, hogy meggazdagodjon, hanem azért, hogy soha ne legyen szegény.” Ezen kívül érdemes szem előtt tartani, hogy az efajta befektetés főként hosszú távon tölti be értékmegőrző szerepét.

Ez is érdekelheti