Árértesítés hozzáadása

Tavex a Portfolio Investment Day rendezvényen

Közzétéve Kirli Ausmees által Hírek kategóriában ekkor: 24.05.2024
Aranyár (XAU-HUF)
858 141 HUF/oz
  
- 9 496 HUF
Ezüstár (XAG-HUF)
10 844 HUF/oz
  
- 156 HUF

Idén már másodszorra rendezte a Portfolio a befektetési konferenciáját, Portfolio Investment Day-t, ami egy olyan lakossági rendezvény, ahol első kézből, szakértőktől szerezhetnek értékes tapasztalatokat, megismerhetnek sikersztorikat és befektetési ötleteket kaphatnak a résztvevők. A rendezvényen profi befektetők, alapkezelők és elemzők ismét arra kerestek a választ, hogyan érdemes egy optimális befektetési portfóliót kialakítani – milyen arányban legyenek jelen az egyes eszközök és hogyan lehetne a kockázatokat lehető legjobban eloszlatni. Sok minden más mellett szó volt hazai és külföldi részvényekről, kötvényekről, nyersanyagokról, kriptoeszközökről, de a tőkepiacokon kívüli eszközökről is.

Idén a Tavex csapata is jelen volt a rendezvényen a termékeivel és a szaktudásával. Sok hasznos, kellemes beszélgetésben volt részünk, rengeteg befektetővel, érdeklődővel találkoztunk a standunknál, akiknek betekintést nyújthattunk az arany piacára. A válásztékunkban található különböző  arany- és ezüst termékeinket is megtekinthették, amivel kapcsolatban a helyszinen konzultáltunk is.

A Tavex standja látogatói nagy örömére a helyszínen kisorsoltunk 2 darab 1 unciás ezüst érmét, amelyek most szerencsés nyertesek gyűjteményeit gazagítják.

Az alábbi cikkben a Portfolio munkatársai profin összefoglalták a fő előadók meglátásáit, véleményeit:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240516/nagy-vagyontomeg-indult-meg-magyarorszagon-elarultak-a-profik-hogy-hol-kothet-ki-686309

Szó esik benne a nyersanyagokról, köztük aranyról is. Pekár Dávid, a Raiffeisen Alapkezelő befektetési igazgatója az arany piacának karakterisztikájáról, illetve a felértékelődésének okairól beszélt a rendezvényen. Ahogy a Tavex csoport elemzői is az idei korábbi cikkekben már említettek – a korábbi években az amerikai reálhozam csökkenésével párhuzamosan az arany árfolyama emelkedett, vagyis negatív korreláció volt a két eszköz között. 2022 végén ez a negatív korreláció látszólag pozitívba fordul át, miután a keresleti oldalon változás történt – míg az ETF-ekből tőkekiáramlás történt, a központi bankok vásárlásai begyorsultak. Ahogy mi is már több cikkben korábban írtunk, az orosz és a kínai jegybank az elmúlt években jelentősen növelték az aranytartalékáit.

 A szakember arról is beszélt, hogy az amerikai államadósság nem látszik fenntarthatónak, ez viszont nagyon is rontja a dollárral szembeni bizalmat – ez is egy következő érv az arany mellett. Pekár Dávid talán legfontosabb mondata az előadása végén talán az:

AZ ARANYAT NEM LEHET BEFAGYASZTANI, NEM LEHET ELINFLÁLNI, NINCS CSŐDKOCKÁZATA ÉS DIVERZIFIKÁLJA A DOLLÁR ALAPÚ BEFEKTETÉSEKET.

Ez is érdekelheti